Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Španac se neočekivano našao u problemu.

Rafael Nadal je par dana pošto je podigao trofej namenjen osvajaču Rolan Garosa, i sa 22 grend slem titule pobegao na dve viška u odnosu na Novaka Đokovića i Rodžera Federera, naišao na krajnje neočekivan problem, i to nakon što je glas digao jedan biciklista.

PROČITAJTE JOŠ...

Nadal je javno otkrio da je morao da primi injekcije u stopalo kako bi ga „umrtvio“ i bez bola mogao da odigra mečeve u prestonici Francuske, a Giljom Martin, Francuz koji je svojevremeno smatran jednim od najvećih talenata svetskog biciklizma, u izjavi datoj portalu L’Ekip je istakao:

„Ono što je Rafael Nadal uradio bilo bi nemoguće izvesti na biciklu, što je za mene normalno. Ako smo bolesni ili povređeni, ne učestvujemo, ne takmičimo se, to je za mene zdrav razum. Na duže staze, nisam siguran da će to doneti bilo šta dobro Nadalovom članku. Lekovi i injekcije ne samo da imaju efkat ozdravljenja, već svakako mogu da pomognu performansi. Ako bi biciklista to učinio, čak i da nije zabranjeno, bio bi etiketiran kao korisnik dopinga“, rekao je Martin.

Podsećamo, Nadal je istakao da na Rolan Garosu igrao u „ekstremnim okolnostima“:

„Primao sam injekcije u nerve kako bih „uspavao“ stopalo, i zbog toga sam mogao da igram. Nemam osećaj u stopalu jer je moj doktor uspeo da ubrizga anestetike u nerve. To oduzima osećaj u stopalu“, rekao je Nadal nakon Rolan Garosa.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala