Foto: AP Photo/Christophe Ena)

Dvoličnost Španca

Rafael Nadal osvojio je 22. grend slem titulu u karijeri, pobedivši na Rolan Garosu po 14. put, a jedna od glavnih tema na turniru bila je njegova povreda stopala.

PROČITAJTE JOŠ:

Više puta isticalo se kako Nadal ima nepodnošljive bolove u stopalu, zbog kog bi uskoro mogao da završi karijeru.

Novinari i javnost su se svakoga dana interesovali za stanje Nadalove povrede, dok je Španac uz malo problema došao do finala u kom je bio dominantan.

Pobedio je sa 3:0, a nakon podizanja pehara bilo je reči o stopalu i bolu sa kojim igra.

„Za mene je veoma teško da opišem osećanja. To je nešto u šta nisam verovao, da ću sa 36 biti konkurentan, da ću još jednom igrati na najvažnijem turniru, mnogo mi energije treba da nastavim na ovom nivou. Ne znam šta će biti u budućnosti, ali ću se boriti i pokušati da nastavim“, rekao je Nadal.

Bio je misteriozan i sumnjičav i po pitanju povratka na teren „Filip Šatrije“ u narednim godina, a pod znakom pitanja je i učešće na ovogodišnjem Vimbldonu.

I dok se svi pitaju da li je u redu konstantno pominjati povredu, a pobeđivati, trebalo bi se prisetiti i Nadalove izjave od pre nešto više od godinu dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je Novak Đoković uz zdravstvene probleme i manju povredu slavio na Australijan openu, pobedivši Danila Medvedeva u finalu sa 3:0. Nadal je u februaru 2021. tvrdio da je nemoguće da neko osvoji grend slem titulu dok je povređen.

„Ako stvarno imate fizičke probleme, nećete pobediti. Ako imate bolove koji vas ne dovode u situaciju da ograničavate pokrete i kretanje, možda ćete pronaći put. Kada ste stvarno, stvarno, povređeni, nemoguće je da osvojite turnir poput ovog“, pričao je tada Nadal.

Sada, kada je Španac osvojio 22. grend slem sa hroničnom povredom koja ga ograničava, svi pričaju o tome kako je to vanserijski uspeh.

BONUS VIDEO Nadal u ključnom momentu tražio masažu i pobedio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare