Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Đokoviću uskoro sledi veliki gubitak bodova.

Novak Đoković je u ponedeljak započeo 373. nedelju kao najbolji teniser sveta i time dodatno povećao rekord u muškoj konkurenciji u odnosu na Rodžera Federera i napravio još jedan korak ka rekordu Štefi Graf koji iznosi 377 nedelja na čelu WTA liste.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je i dalje prvi sa 8.770 bodova 110 poena više nego na prethodnoj listi. Slede ga Danil Medvedev sa 8160, Aleksander Zverev sa 7795, a četvrti šampion Rolan Garosa Rafael Nadal sa 7525, koji je preskočio Stefanosa Cicipasa na četvrtom mestu.

Međutim, sledećeg ponedeljka se skidaju rezultati sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa što će biti veliki udarac za srpskog tenisera.

Od ponedeljka 13. juna Novaku sledi pad na treće mesto, pošto će izgubiti 2.000 bodova zbog prošlogodišnje titule u Parizu. Prvi će biti Danil Medvedev sa 7.800 bodova, drugi Aleksander Zverev sa 7.075, a Novak treći sa 6770. Rafael Nadal mu se takođe ozbiljno približio i sada je će imati 6.525 bodova.

Dodatan problem biće ičinjenica da se Vimbldon neće bodovati pa će i tu izgubiti novih 2.000 bodova što će doesti do dodatnog pada na listi, a prema trenutnom stanju, završio bi na sedmom mestu.

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Đokovića čeka i još nekoliko izazova do kraja godine kao što je finale US opena, pa će morati da sačeka do skidanja Grafove sa apsolutnog trona.

Finalista Rolan Garosa Norvežanin Kasper Rud stigao je do šestog mesta posle plasmana u finale u Parizu, pretekavši tako Karlosa Alkaraza i Andreja Rubljova.

Kada su u pitanju srpski teniseri, MIomir Kecmanović je zadržao 31. mesto, Filip Krajinović je skočio za osam i sada je 47. igrač sveta, Laslo Đere je na 54. poziciji, a Dušan Lajović na 69. mestu.

BONUS VIDEO Miodrag Dimitrijević direktno iz Pariza uključenje u jutarnji program „Probudi se“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar