Foto: Tanjug / AP Photo/Michel Euler

Pre samo dva meseca obećavao je i izgledao na Rolan Garosu protiv Novaka Đokovića kao Nadal lično, sada ne može da se "pokupi".

Italijanski teniser Lorenco Museti izgubio je prvi meč na turniru u Vineston Sejlemu od Federika Korije u tri seta.

PROČITAJTE JOŠ:

Korija, 61. igrač planete, savladao je Musetija sa 6:4, 4:6 i 6:4 za dva sata i 44 minuta borbe, što ljubiteljima tenisa u Srbiji možda ne bi značilo mnogo dok se ne pogleda skorašnja forma Italijana.

Museti je u prethodna dva meseca, od meča osmine finala Rolan Garosa protiv Đokovića izgubio čak pet uzastopnih mečeva na svim turnirima, ne računajući taj poraz u Parizu.

Zanimljivo je da je tada u četvrtom kolu RG imao igru, dominirao je u mnogim poenima protiv najboljeg tenisera planete i onda je Đoković proigrao onako kako ume od trećeg seta.

Sa 6:1 i 6:0 je za jedva četrdesetak minuta igre izjednačio i „resetovao na fabrička podešavanja Musetija“. Devetnaestogodišnji Italijan je u petom setu predao meč na 4:0 za Novaka koji je otišao do kraja i osvojio titulu.

Suprotno tome, Museti je izgubio u prvom kolu Vimbldona u tri seta od Huberta Hurkača, pa u tri seta u Baštadu od Laksonena, pa od Milmana na Olimpijskim igrama u dva seta, od Kevina Andersona u Sinsinatiju i sada u Vinston-Sejlemu od Korije.

BONUS VIDEO: Đokovićeva dvadeseta grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare