Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Holger Rune, mladi teniser iz Danske, veruje da bi mogao da bude i najbolji teniser planete, a biranim rečima je govorio o Novaku Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ

Danac je tokom ove godine najpre odradio trening sa Đokovićem u Monte Karlu, a onda igrao sa njim i u prvom kolu US Opena.

„Moj cilj nije da budem u Top 20, već da budem najbolji igrač sveta, kao što su Rafa, Rodžer i Novak. Želim da osvojim mnogo Grend slem titula i da dam sve od sebe. Mislim da imam veliki potencijal, sjajan tim pored sebe, koji mi pomaže u prevazilaženju prepreka i mislim da je to najvažnija stvar koja je potrebna za vrhunski tenis. Dug je to put, ali spreman sam“, rekao je Rune.

Prisetio se i prvog kola turnira u Njujorku.

„To je bilo jedno od najlepših iskustava. Nikada nisam osetio tako nešto. Bio je neverovatan osećaj igrati na Centralnom terenu protiv najboljeg na svetu. Dao sam sve od sebe i publika je uživala. Borio sam se za svaki poen, nisam mogao da tražim ništa više od toga“, istakao je Danac.

Pojasnio je kako izgleda igrati protiv Novaka.

„Jedan je od najboljih u istoriji. Neverovatno je dosledan. On vam nikada ništa ne daje. Zaista sve morate sami da uradite kako biste osvojili poen. Protiv njega na sve načine pokušavate da zadržite svoj servis. Šeta vas po terenu, čini da sve da vas istroši. On je bez sumnje jedan od najtežih protivnika.“

BONUS VIDEO Novak Đoković izjava posle finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar