Foto: Tanjug/AP/Frank Franklin II

Kristina Mladenović, francuska teniserka, imala je nezapamćeno iskustvo na startu US Opena.

Ona je u meču prvog kola pobedila Hejli Baptist sa 7:5, 6:2, ali tema nije bila njena pobeda već šta se dešavalo pre i posle meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je francuski teniser Benoa Per morao da napusti takmičenje i bude posebno izolovan jer je na poslednjem testu pred takmičenje imao pozitivan rezultat na koronavirus.

To je izazvalo pravu paniku u njujorškom balonu, po pravilima koja važe tamo, usledilo je praćenje kontakata i došlo se do toga da je sedam sigurno, a veruje se ukupno 11 igrača bilo u izvesnom kontaktu sa njim! I svi su oni sada u nekoj vrsti „balona u balonu“ na turniru u Njujorku.

Potencijalno, to je tempirna bomba za čitav turnir jer će organizatori sada biti u velikom problemu ako se otkrije da je još neko pozitivan u nastavku turnira.

Po pravilima o zaštiti privatnosti u SAD, imena zaraženih se ne objavljuju, ali u balonu cure informacije, pa je već sad jasno da se radi o Peru jer je izbačen iz glavnog žreba turnira.

Kristina Mladenović nije htela da ćuti, rekla je da je bila jedna od onih koja je bila u izvesnom kontaktu sa Perom.

„Da budem jasna, jedino što mi je bilo dozvoljeno jeste da igram meč. Ništa više! Nemam pojma kako ćemo nastaviti ovako, ne mogu ni u teretanu niti bilo gde da kročim. Ne daju mi ništa da radim, ja sam sam bratom koji mi je i trener u nekoj vrsti balona u već postojećem balonu“, očajna je Mladenovićeva.

Ona kaže da ne može da poveruje šta je snašlo. Sa Perom je trenirala sat vremena i nije bila više od 45 minuta u grupi igrača koja je igrala karte sa njim u hotelu u hodniku.

„Nikog ne viđam. Ne mogu ni na jedno mesto gde se okupljaju igrači tako da mi je mentalno jako teško. Moram da nađem način da razgovaram sa ljudima iz USTA kako da organizujemo stvari kako bih ostala u takmičarskom ritmu i imala opremu za rad uz sebe. Igram u sredu i ima dosta vremena do tad, tako da se nadam da ću imati najbolje uslove do tada“, poručila je Mladenovićeva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar