Foto:EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak Đoković bio je jači od svega u Melburnu. Dok su drugi pričali o njemu, on je ćutao i govorio isključivo reketom, čak i kada je igranje prevazilazilo granicu podnošljivog bola.

PROČITAJTE JOŠ

Meč sa Tejlorom Fricom bio je prelomna tačka turnira. Novak se povredio pri vođstvu od 2-0 u setovima, a povreda ga je usporila i morao je da dođe do trijumfa tek kroz petosetni maraton.

Bila je ovo prelomna tačka, ne zbog povrede, koliko zbog inata koji je Novaka dalje vodio do titule, preko granice izdržljivosti. Mnogi su posumnjali u povredu, čak je i Tejlor Fric sebi dao na važnosti toliko da je podrugljivim komentarom ocenio povredu najboljeg igrača sveta.

Tako nešto ne bi uradili verovatno ni Nadal ni Federer, ali je momak koji nije odmakao dalje od 3. kola Grend slema našao za shodno da sumnjiči rekordera Australijan opena.

Dobio je svojih pet minuta slave jer je namučio povređenog Novaka, verovatno bez Đokovićevog problema sa trbušnim mišićem i ne bi imao o čemu da priča, a nadovezao se i standardno rečiti Nik Kirjos.

Na objavu Frica se nadovezao sa „odoh na brzi lekarski tajm-aut, Frici, vratiću se za dva sata“, napisao je Kirjos i izazvao oduševljenje zajedljivih fanova.

Nije mogao da odoli ni Tanasi Kokinakis, zaplivao je i on na talasu hajke svog drugara iz dubla, pa je napisao tvit „kako se to čovek oporavlja od kidanja mišića za dva dana, voleo bi da ga nauči tome“.

Obrisao je poruku nešto kasnije, pa se pravdao.

„Nemam pojma šta oseća ili kroz šta prolazi. Upravo sam čuo da misli da ima pocepani mišić. Uopšte nisam mislio ništa na loš način. Ja sam reagovao u stilu, ako može da se oporavi od pocepanog mišića za dva dana, kapa dole. Nauči me. Vređali su me i uznemiravali na Tviteru zbog toga, ali nije to bilo zlonamerno. Ako on zaista ima pokidan mišić i može da se oporavi za dva dana, to je impresivno, jer to nisam uspeo i trebalo mi je više meseci“, probao je Kokinakis da „ugasi požar“.

Naravno, nema Kirjosa, Kokinakisa i Frica posle Australijan opena da se jave. Njihovo vreme za priču je prošlo, ostala je samo slika sa centra Melburna, koja je viđena čak devet puta od 2008. godine.

Za kraj, samo je Sem Grot propustio priliku da ćuti. Deluje da bi bilo bolje da je to uradio, jer je pokušao da ispinuje svoje prethodne izjave.

Podsetili su ga navijači da je posumnjao u lažiranje povrede, zatražili su izvinjenje.

„Da li je Novak povređen? Ne znam. Ako jeste, onda ga to ne ometa jer je pobedio u pet setova protiv Frica sa tom povredom, pobedio je i Zvereva, neverovatnog rivala, a mislio sam da će to biti težak meč, kako se na kraju i ispostavilo za njega da je bio. Ne kažem da nije povređen, ali ne može da bude tako strašno ako možete da igrate pet setova, pa četiri seta, pa još četiri seta. Pet setova je pravi test izdržljivosti, mentalne, taktične… U tom trenutku Novak kaže da je povređen, ali uspeva da izdrži pet setova“, govorio je Grot sa ironičnim prizvukom u direktnom televizijskom prenosu.

Onda je „promenio ploču“ i okrenuo je na stranu svoje prognoze Australijan opena, u kojoj je naveo da će Novak osvojiti titulu.

Nije odgovorio na jedino pitanje o svojim kontroverznim komentarima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare