Bivšem ruskom teniseru se ne sviđa Đokovićeva ideja

Tenis 07. maj. 202007:30 > 08:03
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Bivši teniser Mihail Južni nije zadovoljan idejom koju je izneo Novak Đoković u vezi sa formiranjem fonda za pomoć slabije rangiranim igračima na ATP listi.

Ideja srpskog tenisera je da igrači rangirani do 100. mesta pomognu svojim kolegama koji su pogođeni finansijskom krizom zbog prekida sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Južni je naveo da mu se ne sviđa ideja.

„Zašto baš 100 najboljih? To znači da 99. mora da priloži novac, dok 101. ima pravo na pomoć. Ko odlučuje koliko će ko da donira? I najvažnije, kome se pomaže? Da li je reč o mladim igračima koji se tek probijaju? Ili o onima koji su u godinama i koji su među 250 najboljih već pet ili deset godina? Ako treba da se pomogne igračima, onda je trebalo da se osnuje fond i da svako donira koliko misli da je potrebno. Primorati igrače na nešto, samo zato što su dobro rangirani, nije ispravno“, rekao je Južni.

Sadašnji trener Denisa Šapovalova smatra da je malo verovatno da će se tenis igrati ove godine.

„U tenisu je situacija komplikovanija zbog toga što se mnogo putuje. U nekim državama već je ukinut karantin, dok u nekim nije. Treba sačekati da svi imaju jednake mogućnosti. S druge strane, tenis je jedan od najbezbbednijih sportova kada je reč o socijalnoj distanci“.

U opšitnom intervjuu Južni je govorio i trenutnoj situaciji u tenisu i šta misli ko će završiti sa najviše Gren slemova.

„Đoković, Nadal i Federer su odlični igrači, ne bih izdvajao nijednog. Podjednaki su u ovom trenutku“.

Ipak, prošle godine u finalu Vimbldona je navijao da Đoković pobedi Federera.

„Nisam navijač i ne volim da predviđam rezultat, pogotovo kada igraju Nadal ili Đoković, ili Đoković i Federer. Ipak drago mi je što je sada mala razlika među njima kada je reč o broju Grend slem titula. Da, želeo sam da Novak pobedi“, zaključio je Južni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar