Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Legendarni američki teniser Džon Mekinro poslednji je u nizu onih koji su stali na stranu igrača u sukobu ATP i Vimbldona.

Vimbldon je zbog rata u Ukrajini zabranio učešće ruskim i beloruskim igračima i igračicama.

PROČITAJTE JOŠ:

ATP i WTA su potom odlučili da ukinu bodove londonskom grend slemu, pa se teniseri i teniserke bore za trofej, ali ne i za renking.

„Mislim da je odluka da proteraju ruske i beloruske tenisere. Znam da je užasna i veoma zamršena situacija u Ukrajini. A niko drugi nije doneo istu odluku. Mislim da je bilo nešto sa Vladom? Nisam siguran, ne znam tačno Voleo bih da jednostavno nisu tako odlučili. A bilo bi bolje i da ATP i WTA nisu odlučili da sada nema poena“, kaže Mekinro, a prenosi Rojters.

„To je ‘lose-lose’ situacija u ovom trenutku. Mi teniseri smo kao bratstvo, putujemo širom sveta, pa čak i kad pričamo različite jezike, postoji konekcija. Na jedan sitan način, porodica smo. I moramo da se međusobno podržavamo. Teško je videti da neki najbolji od nas ne mogu da igraju zbog nečega sa čime nemaju veze. Zato se nadam da će se ovo rešiti. Ne znam. To je loša situacija“, rekao je Mekinro.

Podsećamo, neki od najboljih igrača poput Novaka Đokovića smatraju isto, jer igrači kao što su Danil Medvedev i ostali ruski top teniseri nisu mogli neposredno da utiču da do invazije Rusije na Ukrajinu ne dođe.

BONUS VIDEO: Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare