Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Epilog kakav se nije očekivao, Rus je bio u dobrom zaletu.

Foto: Nova.rs

Hrvatski teniser Marin Čilić objasnio je kako je pobedio ruskog igrača Danila Medvedeva u četvrtom kolu Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ:

Čilić je za samo sat i 47 minuta izašao na kraj sa drugim teniserom planete sa 6:2, 6:3, 6:2.

„Tanka je nit koja deli od potpune kontrole i kad se meč preokrene imao sam takav slučaj sa Danilom prošle godine i dosta često sa ostalim top igračima koji u svakom trenutku traže rešenje, pokušaće nešto novo, drugi način igre. Danil je na kraju drugog seta otišao u toalet, da razbije ritam i da se regeneriše. Tu sam napravio brejk koji je bio apsolutno ključan da steknem veliku prednost. Pomoglo mi je baš veliko iskustvo protiv top igrača na grend slemovima da ostanem na najvišem nivou, tako sam ostao u igri i odigrao mentalno na najvišem nivou“, rekao je Hrvat posle meča.

Objasnio je potom i šta razlikuje Medvedeva, koji se tokom meča mučio, kako sa Marinovim servisima i udarcima, tako i sa sopstvenim ritmom.

„Danil je drugačiji igrač od svih, igra nekonvencionalan tenis. Iste stvari kao protiv drugih ne prolaze i morate pronalaziti drugo rešenje i to je za mene funkcionisalo fenomenalno. Tanka je nit kada pokušavate nešto što niste navikli, ali je danas bilo top“, dodao je Čilić.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

On je učinio i uslugu Novaku Đokoviću, koji ne bi ostao prvi da je Medvedev prošao do polufinala. Ipak, Novak svejedno mora da odbrani titulu osvojenu prošle godine.

„Zašto da me ne pozdravi? Jedna kafića ili pivo“, rekao je Čilić uz osmeh za Nova.rs. Priznao je i da nije očekivao da će meč trajati manje od dva sata.

„Nisam očekivao. Možda ćemo igrati četiri sata, nisam znao šta da očekujem od noćnog meča. Stavio sam na sebe očekivanje da držim svoj nivo od početka do kraja“, iskreno će Čilić.

Otkrio je i šta je rekao sebi pre turnira na koji dolaze neki veoma motivisani i moćni rivali poput Novaka, Rafe i zvezde u usponu Karlosa Alkaraza.

„Pometi sve. Izgleda jednostavno, ali igraju se mečevi na pet dobijenih setova. Zahtevno je mentalno ostati unutra, pogotovo ja koji igram tenis, koji tražim pripremu sa nogama. Ne igram defanzivni tenis, gde mogu da pretrčavam. Za takav tenis je potreban je ozbiljan fokus i to je ove godine što mi je fantastično. Ne ide uvek u pravom smeru, ali zadržavam taj nivo i to mi je najveća dobit“, istakao je Marin Čilić.

BONUS VIDEO: Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare