Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Biće ovde još vatre

Ruski teniser Danil Medvedev odgovorio je na prozivke Aleksandera Zvereva, sa kojim je u četvrtak odigrao veoma buran meč na Mastersu u Monte Karlo.

Njihov duel bio je pun preokreta, Zverev je servirao za meč, ali je na kraju Medevdev slavio sa 2:1, po setovima 3:6, 7:5, 7:6 (7).

PROČITAJTE JOŠ:

Rus je tokom meča pravio haos, ućutkivao je publiku, skidao štap sa mreže, ulazio u raspravu sa sudijom, napuštao teren zbog odlaska u toalet…

Zbog toga je Zverev reagovao nakon meča i osudio poteze Medvedeva.

„On je jedan od najnekorektnijih igrača na svetu. Fer-plej i sportski duh shvatam vrlo ozbiljno, ali on ne. Uzima pauze za toalet kada to nije dozvoljeno. Bilo je hiljadu situacija u kojima oseća da počinjem da igram bolje i onda pokuša da uradi nešto, svaki put. Razočaran sam njegovim ponašanjem kao sportiste“, rekao je Zverev.

Smatra da ruski teniser koristi prljavu igru kako bi ostvario rezultat.

„On pokušava da uradi sve kada gubi. Izuzetno sam razočaran zbog toga kao sportista. Ima hiljadu situacija u kojima ima osećaj da sam počeo da igram bolje i gde svaki put pokušava nešto da uradi.“

Medvedev je dan kasnije poražen u četvrtfinalu od Holgera Runea sa 2:0, a nakon neuspeha se dotakao i odnosa sa Zverevim.

„Saša živi u nekom svom svetu. On kaže da neko nije fer-plej, a ti si kao ‘u redu, super’. Pogledaj se u ogledalo“, rekao je Medvedev.

Rus je priznao da mu je nekoliko igrača već prilazilo u svlačionici i govorilo da je nepravedan, ali je istakao da je sa oko 90 igrača na turu u odličnim odnosima, dok je sa njih 50 u dobrim odnosima. Priznao je i da nekada zna da se ne ponaša kako treba i da mu ponekad bude žao zbog toga, te da poštuje igrače kao što su Kasper Rud, Dijego Švarcman, Andrej Rubljov, Karen Hačanov… Ipak, istakao je da se Zverev ne ponaša kao oni.

„Samo ću reći da nikada nismo bili bliski prijatelji, možda samo u juniorima. To je samo on u svojim čestitkama govorio nešto kao da je prijatelj sa mnom i mojom ženom, što definitivno nije slučaj već dugo vremena“.

Medvedev je naglasio da razume to što je Zverev rekao u žaru borbe tokom i neposredno nakon meča, ali ako nastavi tako biće „druga priča“.

Zverev i Medvedev su do sada odigrala 14 duela, a Rus je slavio u osam navrata.

BONUS VIDEO Čišćenje murala Novaka Đokovića na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar