Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Nismo navikli na ovakve reči Vilandera

Nekadašnji švedski teniser, a sadašnji komentator „Eurosporta“, Mats Vilander, dao je intervju za špansku „Marku“ u kom je govorio o predstojećem Rolan Garosu, koji je na programu od 22. maja do 5. juna.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je da je Novak Đoković prvi favorit za osvajanje titule u Parizu.

„Iz mnogo razloga moram da kažem da je to Novak. Prvo, jer je upravo osvojio Masters u Rimu koji će mu dati samopouzdanje. Potom, jer mislim da želi da se osveti zbog svega što mu se dogodilo poslednjih meseci. Nije imao mogućnost da igra na Australijan Openu. On je branilac titule. On je dokazao sebi da može da igra duge mečeve, bez obzira na poraz od Alkaraza u Madridu. U Monte Karlu on je ostavio nerealan utisak na kraju meča sa Davidovičem- Fokinom. Delovao je umorno. On je sada bolje i to se vidi. On je favorit u Parizu“, rekao je Vilander.

Pomenuo je i neverovatnu Novakovu spremu, zbog koje deluje da može da igra na vrhunskom nivou još nekoliko godina.

„Stalno mislim o tome. Svaki put kada ga vidim u najboljem izdanju, vidim da je osveženje u svakom smislu. Osećaj koji se stvara je da Nadalu vreme prolazi, a za Đokovića… Ne znam da li ima 24, 25 ili 35 godina. Uvek ga vidim na istom fizičkom nivou“.

Prokomentarisao je i mladog Karlosa Alkaraza, koji je nedavno osvojio Masters u Madridu.

„Volim kako se ponaša. Jako je važno za tenis da postoji igrač koji uživa u sebi toliko, koji voli da se takmiči i ne voli da gubi. Ne želi da bude kao Federer, Đoković ili Nadal, več kao Alkaraz koji ima sve“, zaključio je Vilander.

Podsetimo, Novak u Parizu brani titulu osvojenu prošle godine, kada je u finalu savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:2.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar