Vimbldon
Foto: EPA-EFE/AELTC / Thomas Lovelock / POOL

Velika dilema oko bodovanja, Vimbldon pod pritiskom

Čelnici Vimbldona odlučili su da ne dopuste ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama učešće na turniru ove godine, a tu odluku pratili su manji turniri na travi – Istborn i Kvins.

PROČITAJTE JOŠ:

Takvi potezi organizatora izazvali su veliku buru u svetu tenisa, a mnogi sportisti su se pobunili. ATP i WTA, kao krovne organizacije igrača, pokrenule su priču o tome kako bi potencijalno mogli da uklone poene sa Vimbldona ove godine.

Međutim, bodovanja će biti na turnirima u Kvinsu i Istburnu, a zvanično se oglasio i ATP.

„Nakon obimnih konsultacija sa Savetom igrača i turnira, Bord ATP doneo je odluku da će ovogodišnji ATP turniri u Istbornu i Kvinsu proći uobičajeno, sa svim ATP bodovima koje nose.

Odluka da ruski i beloruski sportiste budu suspendovani je u suprotnosti sa ATP pravilima i onemogućava igračima svih nacionalnosti da uđu na turnir zbog svojih zasluga, bez diskriminacije, što je fundamentalni princip ATP. Sankcije LTA vezane za kršenje pravila ATP će sada biti razmatrane posebno, uz regulaciju ATP.

Odluka ATP o Vimbldonu i dalje je na razmatranju, a uskoro se očekuje saopštenje za javnost“, pisalo je u saopštenju.

Podsetimo, titulu na Vimbldonu ove godine braniće Novak Đoković, koji je prošle sezone u finalu bio bolji od Matea Beretinija sa 3:1.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar