Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Mats Vilander nekada deluje kao dežurni kritičar Novaka Đokovića, a nekada kao čovek koji bi život stavio u ruke srpskog tenisera. Sada je odlučio da hoda po tankoj liniji i još jednom kaže naglas ono što mnogi ne žele.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je imao jednu od najboljih sezona u istoriji tenisa. Osvojio je tri grend slem turnira, stigao je do finala US Opena i polufinala Olimpijskih igara. Ipak, to ne znači da uvek dobija poštovanje koje zaslužuje.

Sedmi put je godinu završio kao prvi teniser na ATP listi i oborio je rekord Pita Samprasa.

Vilander ističe da se sada više niko ni ne plaši Novaka.

„Najveća razlika je u tome što momci koji su iza Novaka, sada veruju da mogu da ga pobede na svakoj podlozi u bilo kom trenutku. Mislim da ga se više ne plaše, osim u situaciji kada se igra četvrti ili peti set na grend slemu. Videli su najbolju tenisku sezonu ikada tokom 2021. Ipak, na kraju, Novak je izgledao pomalo ranjivo na US Openu i na Završnom mastersu. Možda čak i na Olimpijskim igrama. Možda je bila loša ideja što je išao u Tokio. Izgledalo je kao da je posle toga izgubio malo samopuzdanja. Ipak, bila je ovo neverovatna godina za Novaka, koji ne izgleda ni dan starije od 24 godine, a ima 34“, rekao je Vilander.

Govorio je i o tome da li će Novak igrati na Australijan openu.

„Ne znam šta će Novak da uradi. To je grend slem na kojem je imao najviše uspeha. To je mesto na kome bi mogao da osvoji 21. titulu. Ali istovremeno, on razmišlja o svom zdravlju, dugoročno o budućnosti. Ne bi me iznenadlio da Novak ne ide. Da li će to biti loše po turnir? Da, na jedan način. Ali istovremeno bismo dobili šansu da dobijemo novog grend slem šampiona“, zaključio je Vilander.

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Insbruk, odmah trenirao u opremi Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare