Foto: EPA/LEONARDO MUNOZ

Mats Vilander, nekadašnji švedski teniski grend slem šampion smatra da je Novakova priča o povredi možda deo njegove taktike.

Đoković je prošao u polufinale Australijan opena pobedom nad Aleksandrom Zverevim u četiri seta 6:7 (6), 6:2, 6:4, 7:6 (6) i posle tri i po sata tenisa.

U ranoj fazi turnira Novak se požalio na povredu stomačnog mišića u susretu sa Tejlorom Fricom i zbog nje je izgubio dva seta.

PROČITAJTE JOŠ:

Kasnije je pobedio Miloša Raonića i naposletku, u utorak popodne i Zvereva.

„Novak ne prestaje da priča o povredi i očito ga nije briga šta mi mislimo, jer samo hoće da pobeđuje i osvoji turnir. A ponekad kad imate takvu povredu onda morate da birate nešto drugačije u igri“, rekao je Vilander u analizi na Eurosportu.

Konkretizovao je na šta misli rekavši da mu povreda služi kao neka vrsta podsetnika koji će mu smanjiti rizik od pogoršanja stanja ili povrede.

„On je hteo da igra malo brže poene i možda se drži priče o povredi jer ga stalno podseća da mora da igra drugačije. Na primer ‘ne mogu da trčim zauvek, jer sam povređen i moram da rizikujem’. Naravno, nije ga briga šta mi mislimo. Ponekad pričamo o tome, nekad ne. On očito bira da priča otvoreno“, rekao je Vilander.

Đokovićev naredni rival je Aslan Karacev, 115. teniser planete koji je do polufinala stigao pobedama nad Mađerom, Gerasimovim, Švarcmanom, Ožer-Alijasimom i Dimitrovim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar