Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Dušan Lajović je odlično otvorio sezonu jer je učešćem u osmini finala Australijan openu izjednačio najbolji rezultat na grend slem turniru (Rolan Garos 2014. godine). Za Nova.rs govorio je o tome šta očekuje od finala, o uslovima u kojima se igralo, ali i kako sada gleda na turnir u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ

Lajović je odigrao sjajno takmičenje, a zaustavljen je u osmini finala od Aleksandra Zvereva sa 6:4, 7:6(5), 6:3, koji je u sledećem kolu poražen od našeg Novaka Đokovića.

Ipak, srpski teniser koji trenutno zauzima 27. mesto na ATP listi će se zadovoljno sećati svega što je uradio u Melburnu.

Šta očekujete od Đokovića u finalu protiv Danila Medvedeva?

„Sigurno da neće biti lak meč, videli smo i njihove duele u prošlosti… Medvedev ima veliko samopouzdanje, ali s obzirom na veličinu momenta i dalje dajem prednost Noletu jer je toliko puta osvajao titulu u Australiji i to iskustvo će sigurno imati značaja u sutrašnjem finalu“, počinje Lajović za Nova.rs.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Kako ste zadovoljni učešćem na Australijan openu, izjednačili ste najbolji rezultat na grend slemu ulaskom u četvrto kolo?

„Zadovoljan sam postignutim na Australijan openu s obzirom na sve okolnosti sa karantinom i pripremnim periodom mislim da je rezultat na turniru veoma pozitivan na startu sezone.“

Utisak je da smo protiv Zvereva mogli da vidimo i iznenađenje, iako je to bilo u tri seta?

„Iako sam taj meč izgubio, odigrao sam veoma kvalitetno i rekao bih na najboljem nivou od početka sezone. Naravno, sa druge strane sam imao i dosta jačeg protivnika i malo je falilo da uzmem drugi set gde verujem da bi ostatak meča išao drugim tokom, ali, nažalost, to se nije desilo i bilo je teško sa 0:2 u setovima poremetiti Zvereva.“

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

U jednom momentu ste naterali Zvereva i da polomi reket?

„Mislim da on i inače često iskazuje frustracije na reketu, tako da je to njegov standardni način za ventilaciju u takvim trenucima.“

Kako ste podneli dvonedeljni karantin?

„Verujem da nikom nije bilo lako u tom periodu, ja sam bio u onoj grupi koja je mogla da trenira i samim tim mi nije toliko teško padalo jer pet sati van sobe je u tim momentima bilo sasvim korektno raspoređeno za trening kondiciju i ishranu.“

Da li očekujete da se i drugi turniri tokom godine odluče na karantin i ovakve mere?

„Mislim da nećemo videti na drugim mestima takav tip karantina. Pre svega jer je tamo prvenstveno bio cilj da se zajednica sačuva od eksternog uticaja virusa, dok druge države jednostavno imaju koronu među zajednicom i taj ‘mehur’ je napravljen da se igrači zaštite od uticaja korone“, završio je Lajović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar