Lajović posle poraza: Ne odgovara mi stil protivnika

Tenis 22. apr. 202121:46
Podeli:
Dušan Lajović
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Serbia Opena. Bolji od njega bio je Federiko Delbonis iz Argentine koji je slavio rezultatom 2:1.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca Taro Danela koji je slavio protiv John Millmana iz Australije sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ

Lajović je posle meča istakao da je u pitanju protivnik koji mu ne odgovara.

„Težak meč za mene. Igrao sam više puta protiv njega i sada vodi 6-2 u pobedama. Radi se o teškom protivniku čiji stil mi ne odgovara. Mislim da nisam igrao loše, žalim jedino za porazom, iako je bio dobar meč. Mora da se ide dalje”.

Srpski teniseri često napominju da osećaju pritisak kada igraju na domaćem terenu, a kratak komentar u vezi sa tim je imao i Lajović.

„Osećao sam se dobro na terenu, nisam bio stegnut. Možda sam u nekim momentima pravio nepotrebne greške i žao mi je što nisam prošao dalje”, rekao je i potvrdio da će učestvovati i na narednom ATP turnir iz serije 250 koji se igra u Beogradu već u maju.

U svetu tenisa na brojnim terenima više nema linijskih sudija, a diskutabilne odluke prepuštene su tehnologiji.

„Ono čega nema na turnirima koji poseduju tu tehnologiju jesu diskusije. Tamo gde takvog sistema nema, jedan sudija može da pokaže da je loptica u terenu, drugi da je u autu, a nama igračima je bolje kada MAŠINA postoji jer tehnologija ne greši. U tenisu postoji tradicija sa prisustvom linijskih sudija, a mislim da mogu da rade slične poslove – da gledaju prestupe recimo. Dosta igrača podržalo je uvođenje tehnologije na terene”.

Govorio je i o segmentima igre na kojima radi kako bi ih unapredio:
„Najviše mogu da napredujem u situacijama kada me obuzmu emocije, kada blokiram na terenu.Dovoljno je i nekoliko minuta takve blokade kako bi uticale na meč. Bitnije je da više radim na emotivno-Žstresnom kontekstu moje igre”.

Lajović je naveo da situacije u kojima su nosioci slobodni u prvom kolu ne moraju da znače da je to dobro za njih, ali i da pomaže u slučajevima kada doguraju daleko na turniru zbog odmora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar