Aleksandra Krunić Foto:Trenka Attila / Attila Trenka / Profimedia

Šteta, posustala na poslednjo prepreci.

Aleksandra Krunić nije uspela da osovoji titulu na turniru u Budimpešti pošto je u velikom finalu poražena od Bernarde Pere rezultatom 6:3, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ

Krunićeva je u prestonici Mađarske igrala najbolji tenis u karijeri i redom do meča za titulu mlela sve svoje protivnice.

Nakon što je na startu eliminisala Loru Sigmund, usledila su i dva nestvarna meča.

Ona je u naredne dve runde kineskim igračicama Šuaj Ženg i Vang Ksiju prepustila samo po jedan gem. Potom je u polufinalu odigrala sjajan meč protiv i odlične Julije Putinceve i sa 6:2, 6:2 došla do borbe za titulu.

Bernarda Pera je u dva međusobna duela bila bolja od Krunićeve, pa su motivi srpske teniserkebili veliki, ali nije uspela da dođe do pobede.

Previše je grešila u ključnim trenucima kada je trebalo da prelomi meč, a Pera je to znala da iskoristi i dođe do velike pobede.

Nije sve krenulo kako se srpska teniserka nadala. Pera je dobila gem na svoj servis sa nulom, a zatim na isti način napravila brejk. I u trećem gemu je sjajno odservirala i sa samo jednim izgubljenim poenom otvorila meč.

Probudila se tada srpka teniserka, došla do gema na svoj servis, a onda propustila priliku za povratak. Imala je nekoliko brejk prilika, ali je Pera igrala sjajno u kritičnim trenucima i sačuvala prednost. Usledio je novi sjajan servis gem Krunićeve koja ne odustaje od prvog seta, iako gubi sa 5:3.

Usledio je neverovatan gem. Srpska teniserka imala je brejk loptu i zicer, ali je udarac završio u mreži. Potom je usledila velika borba i čak pet izjednačenja. Krunićeva je igrala neke maestralne lobove i neverovatne udarce, ali je i mnogo grešila pa je Pera uspela da završi posao i osvoji prvi set.

U drugom setu je nastavljena velika borba.

Aleksandra Krunić Foto:Trenka Attila / Attila Trenka / Profimedia

Pritisla je odmah Pera na servis gem srpske teniserke i propustila nekoliko prilika za brejk. Posle tri relativno sigurna servis gema, naša teniserka popušta u petom gemu. Došla je Pera do prilike za brejk i sjajnim vinerom uspela da ga napravi i dođe na korak do pobede i titule u Budimpešti.

Ipak, tada je odreagovala i naša teniserka koja je došla do prilike za brejk i odmah je iskoristila. To međutim nije bilo dovoljno za preokret. Već u narednom gemu je nastavila sa velikim oscilacijma da bi na brejk šansu loptu poslala pravo u mrežu i ponovo se našla u teškoj situaciji.

Pera je ovoga puta to iskoristila, osvojila svoj servis gem, a zatim sa nulom još jednom brejknula srpsku teniserku i došla do velikog trijumfa.

Krunićeva će uprkos porazu napraviti veliki skok na WTA listi i od ponedeljka će biti 86. teniserka sveta.

BONUS VIDEO Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar