Novak Đoković i Naomi Osaka
Novak Đoković i Naomi Osaka Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT/Dai Tianfang / Xinhua News / Profimedia

Strasti se još uvek nisu smirile nakon konflikta koji je Naomi Osaka imala sa novinarom Sinsinati Enkvajera, a ubrzo je objavljeno i ko je u pitanju.

PROČITAJTE JOŠ...

Osaka je tokom konferencije za medije pred početak mastersa u Sinsinatiju odgovarala na pitanja, kada ju je Pol Doerti, novinar Sinsinati Enkvajera, pitao:

„Ti nisi si luda jer nas tretiraš ovako, posebno u ovom formatu, ali koristiš medijske platforme kako bi postigla neke svoje interese. Pretpostavljam da je moje pitanje kako uspevaš da balansiraš to dvoje (izbegavanje medija i korišćenje medijskih platformi), i da li bi mogla da nam otkriješ šta si rekla Simon Bajls“, rekao je Doerti, nakon čega je usledila razmena komentara sa Osakom.

Situacija je ubrzo postala krajnje neprijatna, a moderator konferencije je glasno izrazio negodovanje zbog ovakvih pitanja.

Nakon nekoliko minuta Japanka je prekinula konferenciju kako bi se povratila, nakon čega je odgovarala samo na pitanja novinara na japanskom jeziku.

Nedoumicu oko toga ko je „krivac“ razrešio je Ben Rotenberg, jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, preko svog Tvitera.

„Ovo je bilo frustrirajuće. Teniski novinari koji znaju Naomi, i koje Naomi zna, uspeli su da stvore dobru atmosferu, kada je lokalni novinar sve upropastio. Ne krivite teniske medije za ovo, narode“, napisao je Rotenberg, pre nego što je otkrio da je u pitanju Doerti.

Doerti je inače u više navrata dosad uputio kritike na račun Novaka Đokovića.

Kada je 2012. godine Rodžer Federer savladao Đokovića u finalu Sinsinatija 6:0, 7:6, novinar je u tekstu posvećenom meču za titulu napisao da „Đoković nije imao dovoljno motiva da dođe do pobede“, dok je tri godine kasnije posebnu pažnju dao Novakovoj prepirci sa sudijom tokom polufinalnog meča protiv Aleksandra Dolgopolova:

„Ljudi su ovde došli da gledaju tenis, ne da slušaju tebe“, rekao je glavni sudija Novaku, na šta je Đoković odgovorio:

„Ponekad vas ponesu emocije. Treneri moraju da tolerišu takve emocionalne situacije kakve se dešavaju na terenu“, rekao je Novak, što je nateralo Doertija da se u tekstu ironično zapita:

„Moraju?“

 

Podsećamo, Đoković neće igrati u Ohaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar