Foto: Tanjug/AP/Christophe Ena

Bez obzira na ubedljiv poraz u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala, Novak Đoković nema preterano razloga da želi za propuštenim. Prosto jer je od početka godine na terenu poražen - samo jednom!

Naverovatan je Novak igrač i malo ko može da se pohvali takvim rezultatima i serijom uspeha kao što je on imao u proteklih 11 meseci.

PROČITAJTE JOŠ:

Ako budemo realni i ne računamo da je ona diskvalifikacija na US Openu bila poraz na terenu, dolazimo do činjenice da je Rafa Nadal jedini koji je stvarno na terenu pobedio Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ: Đoković: Dan kada kažete, skidam kapu protivniku

Mnogi su prosto i zaboravili kada je Novak poražen u jednom meču, ne računajući tu nesrećnu epizodu sa pogađanjem linijskog sudije na Flašing medouzu.

To se dogodilo 14. novembra 2019. godine, u poslednjem meču grupne faze na ATP Tur finalu u Londonu kada je Novak sa 6:4, 6:3 poražen od drugog velikog rivala, Rodžera Federera.

Od tada je krenuo u nestvaran niz – tri pobede na Dejvis kup finalu u Madridu, kojim je završio sezonu, a potom sjajna niska pobeda u 2020.

Šest trijumfa je ostvario u dresu Srbije na premijernom ATP kupu, potom još sedam na Australijan Openu i pet u Dubaiju.

Pandemija koronavirusa je prekinula sezonu na pet meseci, a kada se vratio, Novak je ostvario pet pobeda na Mastersu Sinsinati.

Na US Openu je do dog meča sa Karenjo Bustom ostvario tri pobede.

I posle Amerike, nastavak uspeha u Evropi, pet pobeda na Mastersu u Rimu, pa šest na Rolan Garosu, sve do ovog poraza od Nadala ju velikom finalu.

Dakle, nema razloga da bude nezadovoljan, naprotiv. Sezona se nastavlja, slede nove bitke, valja godinu završiti kao broj jedan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram