Filip Krajinović na startu US Opena igra protiv Mikaela Imera
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da sve igrače pred Australijan open čeka težak zadatak, zbog rigoroznih mera tokom karantina i pravila zbog pandemije korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ni malo lako zadatak za sve nas, fizički, još manje psihički, ali šta je – tu je, važno je da imamo priliku da radimo naš posao, a to je da igramo tenis, da se takmičimo. Važno je biti u funkciji i pokretu kakve god okolnosti bile za rad, nego sedeti kod kuće i očajavati, čekati nešto, a da ni sam ne znaš šta. Nijedan posao na svetu nije lak, svaki ima svoju težinu, ali i svoju lepu stranu, zato uvek treba misliti pozitivno, boriti se za tu lepšu stranu i to je pravi put, a borba kao borba ona je neminovna i sastavni deo svakog našeg dana života. Sve dok se boriš, znači da postojiš“, rekao je Krajinović, preneo je Teniski savez Srbije.

Tokom prve nedelje od dve, koliko će teniseri koji dođu u Australiju biti karantinu, imaće pravo da treniraju sa jednim igračem.

Krajinovićev trening parner će biti Novak oković, a u drugoj nedelji će ih biti četvorica u grupi.

Prvi turnir u Australiji biće ATP kup, na kom Srbija brani trofej.

Krajinović je istakao da je ponosan na to što je deo tima, u kom će još biti Đoković, Dušan Lajović i Nikola Ćaćić.

PROČITAJTE JOŠ...

„Žao mi je što nisam bio u ekipi prošle godine, što nisam doživeo sve one emocije i radost koje su doživeli moji prijatelji, moje kolege, ali evo prilike i za mene da po prvi put doživim nešto što mi je velika profesionalna i životna želja, nešto što sam verovao da će se dogoditi još 2019. u Madridu, a to je taj trijumf sa reprezentacijom, osvajanje naslova šampiona za svoju zemlju, nešto što je san svakog sportiste. U godini koja je pred nama imamo pored ATP kupa i Dejvis kup, ponovo u Madridu, dakle dve prilike za pobedu, na nama je da damo sve od sebe, da igramo najbolje što znamo i možemo, da beskrajno želimo i izgaramo za ostvarenje cilja, a kada se tako nešto sklopi onda mora stići i nagrada u vidu tog trujumfa. Verujem u nas, u našu energiju, naš timski duh i snagu većne vatre u nama za pobedu Srbije koja nas vodi i koja će nas voditi do trona, kad god to bilo, a siguran sam biće“, kazao je Krajinović.

On zauzima 30. mesto na ATP listi, dok mu je najbolji plasman bio za četiri mesta iznad.

Krajinović ima trofeje sa turnira iz čelendžer i fjučers serije, ali ne i ATP titulu.

„Igrao sam dosta dobrih, lepih, kvalitetnih mečeva u 2020. godini. Ostaje žal za tim plasmanom među 20 na svetu gde sam mogao stići da sam pobedio Miloša Raonića u četvrtfinalu Sinsinatija. Šansu za popravni imam u ovoj godini, za koju verujem da će biti teška, turbulentna, isrpljujuća zbog svega što nam donosi i diktira korona virus, ali isto tako verujem da se uz veliki rad, istrajnost, posvećenost cilju i veri u ostvarenje zacrtanog može i stići to željenog, što je u mojoj teniskoj priči za ovu godinu ATP trofej, titula sa reprezentacijom, plasman u top 20 na svetu, vrhunske partije na gren slem turnirima i plasman bar među osam najboljih na istim“, naveo je Krajinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram