Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

I dok američki mediji neretko znaju da napadaju Novaka Đokovića, teniske legende iz ove zemlje ne prestaju da ga hvale.

Jedan od najglasnijih je bio Endi Rodik koji je ovog puta komentarisao glas koji već neko vreme bije „veliku trojku“, po kome je svako od igrača specijalista za neku od podloga.

PROČITAJTE JOŠ

Rodik se ne slaže sa ovim stereotipnim određenjima, pa je objasnio za „Tenis Čenel“ da postoje statistički podaci koji nikako ne potrkepljuju ovakvu podelu:

„Ljudi vole da prave te podele, pa je Rafa kralj šljake, Novak je specijalista za tvrde i brze podloge, a Federer je najbolji na travi. Istina je da, ako pogledamo brojke, Đoković taj koji je dominirao Vimbldonom proteklih godina. Od poslednjih deset titula, osvojio je pet!“, podvukao je Rodik.

I zaista, i dalje se pamti ono čuveno finale Vimbldona iz 2019. godine kada je naš as spasao dve meč lopte i na kraju pobedio Švajcarca pred engleskom publikom koja je iz sve snage navijala za Rodžera (ili protiv Novaka?).

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Đoković je u poslednja tri finala Vimbldona, najprestižnijeg teniskog turnira, savladao Federera, pa je uz onaj okršaj 2019, Federer položio reket pred Novakom i 2014, te 2015. godine.

Poslednji put je Švajcarac našeg asa dobio pre devet godina na vimbldonskoj travi i to u polufinalu tirnira.

Podsetimo, Novak se trenutno nalazi u Marbelji gde se priprema za početak sezone i put u Australiju koji ga uskoro očekuje. Od 1. do 5. februara će sa Srbijom braniti trofej u ATP Kupu, a samo tri dana kasnije započinje odbranu Australijan open i lov na rekordnu devetu titulu.

Upravo o ovome je govorio još jedan učesnik debate na ovom kanalu čuveni Džim Kurijer:

„Najsigurnije je da odigrate da će Novak osvojiti Australijan open po deveti put. Novak je bio tako dobar toliko dugo na Australijan openu. Ne želite da se kladite protiv njega tamo“, rekao je bivši američki teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram