Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN/Starsport/Srdjan Stevanovic/Marko Djokovic

Dok navijači u Srbiji tuguju zbog propuštene istorijske šanse Đokovića, ostali srpski teniseri igraju po turnirima treće kategorije i beleže mahom očajne rezultate.

PROČITAJTE JOŠ

Dok se najbolji teniser svih vremena posvetio aktivnostima van terena, ostali srpski teniseri vratili su se igranju turnira, ali će rezultate svi želeti da zaborave što pre.

Turnir u Nur Sultanu u Kazahstanu je trebalo da bude odlična prilika za popravljanje rejtinga i skupljanje bodova u završnici sezone kako bi se popravilo stanje na ATP listi na kraju godine.

Čak četvorica srpskih tenisera su došla u Kazahstan po bodove i eventualno trofej, ali su više energije potrošili na put, nego na mečevima na samom turniru. Đere je zabeležio dve pobede, Kecmanović jednu, dok su Krajinović i Lajović odmah položili oružje.

Čak trojica su se našla među nosiocima, što je značilo i povlašćen žreb na turniru na kojem je prvi nosilac i najbolje rangirani igrać bio Aslan Karacev na 25. poziciji.

Međutim, sve je bilo uzalud.

Dušan Lajović
Dušan Lajović Foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

Dušan Lajović je dobio mesto trećeg nosioca na turniru što je značilo da preskače prvo kolo, ali mu to nije pomoglo, pošto je u dva seta eliminisan od Koreanca Sonvu Kvona, 82. igrača na ATP listi.

To je Lajoviću bio četvrti poraz u poslednjih pet duela, od kojih je dobio samo meč prvog kola US Opena protiv Benoe Pera, da bi odmah ispao od Gojovčika.

On je tako nastavio niz toplo-hladno mečeva, što i nije toliko neuobičajeno za turnire na betonu, ali Lajović ove godine nije briljirao ni na šljaci.

Solidna izdanja u Hamburgu i na mastersu u Torontu su jedini rezultati vredni pomena u drugom delu sezone, a trenutne igre ne obećavaju. Lajović nije uspeo da napravi iskorak koji je ove godine trebalo da napravi.

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Filip Krajinović je kao četvrti nosilac takođe bio slobodan u prvom kolu, da bi ga rutinski eliminisao Džejms Dakvort u dva seta u drugoj rundi.

To mu je bio četvrti uzastopni poraz, a posle sjajnog nastupa u Hamburgu gde je pobedio u nekoliko jakih mečeva, ponovo je nestao sa terena.

Samo je u Kicbilu prošao jedno kolo, al onda su usledile tri lake eliminacije.

Srpski teniser u najlošijoj formi je bez dileme Miomir Kecmanović i jedini koji nije bio nosilac na turniru.

Foto: EPA-EFE/JASON O’BRIEN

Šest poraza u poslednjih sedam mečeva u kojima je jedino pobedio veterana Verdaska, da bi ga Bublik u sledećoj rundi u Nur Sultanu eliminisao u tri seta.

Po jedna pobeda na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Tokiju, samo su kap u moru loše sezone Kecmanovića u kojoj je trebalo dodatno da napreduje.

Laslo Đere je bio sedmi nosilac, ali je morao da igra turnir od prve runde. Posle mučenja sa Galanom, usledila je i lepa pobeda protiv talentovanog Musetija, koji je daleko od ozbiljne forme, a onda i eliminacija od Lajovićevog dželata u četvrtfinalu.

Solidan nastup Đerea tek je malo razbio sivilo neuspeha, ali je naš teniser pre toga vezao četiri poraza.

Laslo Đere Roland Garros
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Ipak, on može da se pohvali solidnom formom u periodu posle Vimbldona, jer ima polufinala u Hamburgu i Gštadu i četvrtfinale u Kazahstanu, pa je malo popravio utisak posle očajnog početka sezone.

Đere je i jedini teniser od pomenute četvorice koji je u 2021. godini na 50 odsto učinka i nema negativan odnos pobeda i poraza.

Veliki problem u ovom nizu poraza jeste i činjenica da su dolazili u duelima protiv slabije rangiranih igrača i onih koji su daleko od svetskog vrha i napada na isti.

BONUS VIDEO Novakova imperija od Amerike do Sente

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare