EPA-EFE/Ciro Fusco

Haos u Napolju se nastavlja

Turnir iz serije 250 igra se tokom ove nedelje u Napulju, ali će ostati upamćen kao jedan od najkontroverznijih u istoriji tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, teniseri su tokom cele nedleje imali problema sa podlogom, mečevi su se odlagali, vremenski uslovi su bili daleko od najboljih, a čini se da je mnogo toga posledica loše organizacije.

Igrači su čak zapretili da neće igrati zbog loše podloge, dok su kvalifikacioni mečevi morali da se premeste na druge terene.

I nova podloga je bila nezgodna zbog vlažnosti i blizine mora, pa se na primer Korentin Mute povukao rekavši da je teren opasan.

Na turniru je igrao i Fabio Fonjini, koji je posle poraza od Pabla Karenja Buste izneo svoje mišljenje:

„Večeras sam po drugi put izašao na teren, bio mi je to drugi meč dana. Pred kraj zagrevanja pitao sam supervizora da interveniše, jer sam želeo da proveri uslove za igru. Bilo je vrlo klizavo, ali nije mi izašao u susret. Pojavio se potom na terenu posle dva gema da bi tada prekinuo meč posle trećeg. Čemu to odlaganje? Ovo je ozbiljan propust ATP Tura u nedelji koja je već komplikovana“, napisao je Fonjini.

Nakon svih kritika i molbi, oglasio se i direktor turnira Kozimo Napolitano, koji je oštro odgovorio svima rekavši da se on ne krije, da ni za šta ne krivi sebe, a kritičare je nazvao „imbecilima“.

Inače, turnir u Napulju se obično igra kao čelendžer, a ove godine je unapređen u takmičenje iz serije 250, uz jednogodišnju licencu.

Nakon svega što se izdešavalo teško je da će turnir i dalje imati taj status, a u finalu ove godine igraće sigurno Mateo Beretini. Njegov protivnik biće bolji iz meča Lorenco Museti – Miomir Kecmanović.

BONUS VIDEO Novakov viner na liniju za treću meč-loptu, Cicipasu ni čelendž ne pomaže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar