Foto: EPA-EFE/MIGUEL SIERRA

Ivana Jorović nije uspela da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa pošto je poražena od Tereze Martincove iz Češke sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

Jorovićeva, inače 255. teniserka planete, odigrala je veoma prvi set, pošto je u uvodna četiri gema morala da spašava brejk loptu čak pet puta, bila je uspešna i nakon šeste brejk lopte za Čehinju, ali je sedmi put popustila, pa je Martincova povela 4:2.

PROČITAJTE JOŠ...

Trenutak nade da može do preokreta došao je u sedmom gemu, kada je napravila brejk i smanjila na 4:3, ali je odmah potom izgubila gem na svoj servis, pa je Čehinja sa 6:3 došla do 1:0 u setovima.

U drugom setu znatno veća borba, uprkos ponovo lošem početku. Jorovićeva je gubila 2:0, potom stigla do 4:4, gubila 5:4 nakon izgubljenog servisa, odmah vratila brejk za 5:5, pa je set ušao u taj-brejk. Uprkos odličnom početku i 3:1, Jorovićeva je izgubila četiri vezana poena za 5:3, vezala tir poena i došla do set lopte, ali je od prednosti 6:5 usledila kriza, izgubila je tri naredna poena i završila učešće na turniru.

Martincovu očekuje duel sa Džesikom Pegulom u narednoj rundi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar