Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Australijanac je optuživao Novaka da izmišlja poruke, a Đoković mu je odgovorio podrškom i poštovanjem.

Australijanac je znao da ispaljuje otrovne strelice prema Đokoviću, a onda se njihov odnos potpuno promenio nakon jedne jedine poruke.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković je savladao Sunvu Kvona sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:4, a u drugoj rundi ga čeka Tanasis Kokinakis, Australijanac sa kojim je prošao put od mržnje do ljubavi. Ili, bolje rečeno, promenio je potpuno stav Kokinakisa.

Australijski teniser je 79. igrač planete, ali je u rodnoj državi megazvezda. Obožavaju ga devojke i čitav narod od kada je osvojio turnir u Adelejdu, a kasnije i Australijan open u dublu s Nikom Kirjosom.

Godinu dana ranije je ipak počela njegova priča sa Đokovićem, kog je optužio da lažira povredu.

Đoković je jedva završio meč protiv Tejlora Frica, jer je doživeo pucanje međurebarnog mišića, a tokom turnira se sve samo pogoršavalo. Na kraju je jedan doktor poručio da je povreda izgledala gotovo kao prostrelna rana.

Ipak, neposredno nakon meča je Kokinakis poručio.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

„Oporavak za dva dana posle pucanja mišića? Nauči me“, napisao je Australijanac.

I dok je Đoković imao većih problema od tenisa, u tom trenutku se vodio sudski proces protiv njega u Australiji (odlučivano je da li će ga deportovati ili ne), praktično sa sudske klupe je Novak iskucao poruku.

„Čestitam na tvojoj prvoj tituli u rodnom gradu, Tanasi. Posle svih teškoća koje su ti stvorile povrede, siguran sam da je osećaj još slađi. Zaslužuješ to! Dobro je za tenis, srećno u Melburnu“, napisao je Đoković Kokinakisu.

To je objavio na instagram-storiju Australijanac uz poruku: „Još jedan GOAT“. Vrlo brzo je zaboravio da je prozivao Novaka.

Srpski teniser je detaljno analizirao sezonu Kokinakisa i pokazao da prati šta rade svi teniseru na ATP turu.

„Što se tiče mog narednog meča protiv Kokinakisa, ispratio sam deo tog meča. Tanasi igra dosta snažno, ima jak servis i forhend – i to su njegova dva najjača oružja. Mislim da se nikada nismo sastali na ovim bržim podlogama, a prethodno smo igrali na šljaci Rolan Garosa – gde su potpuno drugačiji uslovi. Ipak, on može da bude veoma opasan protivnik, jer odlično servira, dobro se snalazi na voleju i ove godine igra odličan tenis. Osvojio je turnir u Australiji, i moraću dobro da se spremim za naš naredni meč“.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Kokinakis je od trenutka kada je video ko ga čeka u sledećoj rundi želeo da do tog meča i dođe.

„Imao sam tu misao u glavi, video sam žreb. Inače nisam jedan od onih igrača koji gledaju dalje od narednog meča, ali znao sam da me čeka Novak. Radujem se toj prilici“, rekao je Kokinakis.

Prisetio se i njihovog jedinog duela 2015. godine, kada je Novak slavio u tri seta.

„Bio sam tada u boljoj formi, ali sam bio mlad. A trava je podloga na kojoj se nisam osećao komforno, ali sada se osećam jako dobro. Naravno, biće veoma težak duel. Neću biti favorit“.

Ono što se ističe kod Novaka na travi je njegova pokretljivost, čini se kao da klizi po terenu. Biće mi potrebno bar pet odličnih udaraca kako bih imao šansu da osvojim poen protiv njega.
Postoji jedan protivnik kog nijedan teniser u istoriji nije pobedio – zid.

Prijatelj specijala MaxBet.

„Novak je poput zida, Federer igra s malo više stila. Kada sam igrao protiv Rafe, osetio sam da nismo na istom fizičkom nivou“.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Kolaps i redovi pred kapijama Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar