Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Miomir Kecmanović je prvi srpski teniser koji je posle dva meseca pauze uspeo da odigra meč. I to ne običan meč, već u sasvim drugačijim uslovima.

U Vest Palm Biču na Floridi, završava se dvodnevni turnir, „UTR Pro meč serija“, gde Miomir ima priliku da osvoji egzibiciono takmičenja na kojem osim njega igraju i Hubert Hurkač, Tomi Pol i Rejli Opelka.

Na takmičenje je stigao u poslednji čas, odustajanjem Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Miomir je prvog dana, u petak, izgubio od Opelke 4:3 (4), 4:0, a onda je u drugom meču bio bolji od Poljaka Huberta Hurkača, slavio je istovetnim rezultatom.

PROČITAJTE JOŠ:

Subota je poslednji dan takmičenja, jer je za nedelju najavljena kiša, a Miomiru je ostao još meč sa Tomijem Polom. Ima šanse za trijumf, ne samo u tom duelu već takmičenju uopšte.

Kecmanović je posle prvog dana takmičenja za Nova.rs preneo utiske sa Floride, gde igrači igraju bez prisustva publike, samo sa sudijom na terenu, kao i bez kontakta sa protivnikom pre i posle meča.

Njega je pandemija zatekla na Floridi, tamo je trenirao i spremao se za eventualni nastavak sezone.

„Dobro se osećam. Imao sam sreće da sam mogao sasvim normalno da treniram tokom pandemije. Ipak, biće mi potrebno malo vremena da pronađem ritam, jer nismo igrali takmičarske mečeve skoro tri meseca“, kaže Kecmanović.

Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Za razliku od Njujorka, koji je jedan od američkih gradova najteže pogođenih koronavirusom, na Floridi je sasvim drugačije.

„Na Floridi uopšte nije strašno. U Bradentonu, gde sam trenirao, samo su zatvoreni restorani. Ostatak života se odvija sasvim normalno“, dodaje Kecmanović.

U karantinu je imao dosta vremena za opuštanje, između ostalog gledao je i dosta filmova.

„Gledao sam film ‘Ljubav je slepa’. Bila je to preporuka od Frensisa Tijafoa, tako da sam morao da pogledam i to. Video sam takođe i ‘Pljačku’, to je bio sledeći u nizu“, otkrio je mladi teniser.

PROČITAJTE JOŠ

Turnir u Vest Palm Biču je i za njega novo iskustvo, ali kaže da mu nije neobično kao što se mnogima čini.

„Kao i svaki sportista profesionalac, veoma brzo sam se privikao na nove uslove. Vidim da ne bi trebalo da predstavljaju problem teniserima, može da se igra i ovako“.

Turnir se putem strima prenosi širom sveta, samo u SAD je mogao da ga prati auditorijum od blizu 125 miliona ljudi. Utisci posle prvog dana takmičenja bili su mu jako pozitivni.

„Jednostavno, sve je super! Sjajno je to što mogu da igram sa tako dobrim igračima par mečeva. Posebna nam je čast što toliko širokom auditorijumu u svetu, a naročito ljudima u Srbiji, možemo da pružimo bar malo zabave u ovako teškim vremenima“, dodao je Kecmanović.

Miomir kaže da ni sam ne zna kada će se u tenisu sve vratiti u normalu i kada će se takmičenja na ATP Turu nastaviti. Mnogo je priče o pomoći igračima, promenama u tenisu, ali Kecmanović kaže da ne razmišlja o tome i da je njegov prvi zadatak da trenira i igra.

„Mlad sam, moje je da igram i treniram, o teniskoj politici neka odlučuju iskusniji od mene, tako da ne bih o tome posebno pričao“, zaključio je teniser iz Beograda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar