Đoković i Ivanišević spremaju seriju turnira po SFRJ

Tenis 07. maj. 202021:56 > 22:05
Podeli:
Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Goran Ivanišević je rekao da bi tenis na međunarodnu sportsku scenu mogao da se vrati tek u proleće sledeće godine i dodao da sa Novakom Đokovićem radi na pokretanju regionalnih mini-turnira.

„Što se tiče sportista najgore je zdrav si, hoćeš da se baviš sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kad“, rekao je Ivanišević za HRT, prenosi Hina, i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Moja najoptimističnija procena je proleće sledeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomeranju Australijan opena za treći mesec, što je takođe opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude pre Rolan Garosa ili Vimbldona sledeće godine“.

Specifičnost tenisa je putovanje tenisera iz različitih država širom sveta, što je u ovom trenutku neizvodivo. Zato u taboru prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, razmišljaju o pokretanju regionalnih takmičenja kako bi teniseri s Balkana održavali takmičarsku formu.

„Razmišljali smo u seriji mini-turnira – Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto u Hrvatskoj, u Srbiji će biti sigurno. Videćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionisati u junu, julu“, optimističan je Ivanišević.

Zdravlje igrača i svih uključenih uvek je na prvom mestu, a Ivanišević je na svoj način odgovorio na bojazan stručnjaka, kada je tenis u pitanju, da bi se virus mogao preneti „kijanjem u lopticu“.

„Pre svega želim da čestitam i zahvalim ljudima koji rade 24 časa dnevno. Mi ih slušamo, puno dobrih stvari su rekli i doneli puno dobrih odluka i na tome im veliko hvala. Neke stvari meni nisu jasne, a pogotovo ova – igram tenis 40 godina, a nikad nisam kinuo u lopticu. Zaraziti se možeš svuda, ali mislim da niko neće kijati u lopticu“, rekao je Ivanišević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar