Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Norveški teniser Kasper Rud kaže da njegovu selekciju čeka težak okršaj sa Srbijom na ATP kupu.

Rud je trenutno osmi teniser na ATP listi, a Srbija će igrati bez najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Okršaj sa Norvežanima počinje prvog januara, a mečevi se igraju od 7.30 minuta kada će rekete ukrstiti Filip Krajinović i Viktor Durasović.

Za Norvešku pored Ruda i Durasovića igraju i Lukas Helum-Lilingen, Lejton Rivera i Andreja Petrović, dok tim Srbije čine Krajinović, Dušan Lajović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov, a Ivan Sabanov će imati ulogu selektora.

„Radujemo se dolasku ovde i što igramo ovo takmičenje po drugi put. Igramo protiv jake ekipe u prvom kolu, ali svi igrači u norveškom timu su se dobro razvili. Došli smo sa pozitivnom energijom i verujemo da ove godine možemo da ostvarimo više pobeda“, rekao je Rud.

U grupi u kojoj su Norveška i Srbija igraju još i Čile i Španija. Podsećamo, čitav program ATP kupa možete da pratite na kanalima Sport kluba.

„Imam tri dobra meča ovde na početku godine i srećan sam što ću opet igrati. Nadam se da mogu da donesem pobede svojoj reprezentaciji. Ne mislim mnogo o pritisku i dolazim ovde kao bolji igrač nego pre dve godine, pa možda eventualno zbog toga osećam malo veći pritisak“, kaže Rud.

„Bili smo podređeni u svakom meču koji smo igrali i u Pertu sam obezbedio dva trijumfa, što je bio dobar početak godine za mene“, dodao je on.

Mečeve možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji (PROMO)

BONUS VIDEO – Troicki: Braća Rusi nam pomogli, blagi smo favoriti protiv Kazahstana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar