Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Atletičarka iz Jamajke Ilejn Tompson-Era i poljski fudbaler Robert Levandovski najbolji su sportisti za 2021. godinu.

Tako bar smatraju u međunarodnoj asocijaciji sportskih novinara (AIPS) na osnovu glasova pristiglih iz čak 114 zemalja sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski teniser Novak Đoković je završio tek na petom mestu u muškoj konkurenciji, a između njega i Levandovskog su Karsten Varholm, atletičar, na četvrtom mestu, Lionel Mesi, osvajač Zlatne lopte na trećem mestu i šampion Formule 1 Maks Ferstapen na drugom mestu.

Novak, osvajač tri grend slem titule u ovoj godini i čovek koji se izjednačio po broju najvećih trofeja sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom je dobio 289 glasova.

Varholm je dobio 291, Mesiju je pripalo 314 glasova, Ferstapenu 349, a Levandovskom čak 435 glasova. U panelu je učestvovalo ukupno 529 sportskih novinara.

Kada je reč o timovima, najbolji je očekivano onaj italijanski sa Evropskog prvenstva, zbog titule prvaka „Starog kontinenta“.

Kada je reč o ženskoj konkurenciji, Tompson-Era je bila dominantna sa 605 glasova zbog tri zlatne medalje u Tokiju.

Iza nje je najbolja fudbalerka Aleksija Puteljas sa 490 glasova, Julimar Rohas, atletičarka je osvojila 346, teniserka Naomi Osaka 297, a njena koleginica Ema Radukanu je peta sa 257 glasova.

Foto: Printscreen AIPS
Foto: Printscreen AIPS

BONUS VIDEO: Okupljanje Dejvis Kup reprezentacije Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare