Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala kaže da ako igrač kakav je Rafa zatraži nešto - treba ga saslušati.

Meč Novaka Đokovića i Nadala zakazan je za utorak uveče i to četvrtfinale Rolan Garosa je ono što svi iščekuju u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Mats Vilander je ovaj meč označio kao verovatno najbitniji u istoriji tenisa, zbog čega su i organizatori išli mimo onoga što su želje Španca, a više „uz nogu“ sa onim što je marketinški isplativo.

Trinaestostruki šampion pariskog grend slema je rekao da na šljaci više voli da igra tokom dana, a on i Novak se sastaju u noćnom terminu.

Ni Moja nije oduševljen tom odlukom organizatora turnira.

„Ne bih možda rekao da je to nepoštovanje, ali ovde na Rolan Garosu Rafa ima određeni kredit. Osvojio je turnir 13 puta i ako ima zahtev, treba da ga saslušate. On je deo istorije Rolan Garosa. Znamo da niko nije veći od turnira, niti da je iko veći od grend slema, ali na kraju, to je pitanje biznisa i to možemo da razumemo“, rekao je Moja za RMC.

Foto: EPA-EFE/JASON O’BRIEN

Eurosportov ekspert Aleks Koreča veruje da će ova odluka o noćnom terminu više odgovarati Đokoviću.

„Imaćemo vremena da pričamo o uslovima. Naravno da Rafina igra nije tako efikasna noću jer loptica odskače niže i za Novakovu igru – to je bolje“, smatra Koreča.

Dodaje da su uslovi isti za sve, ali zavisi od stila igre koji neko gaji. Nečijem stilu više odgovara noć, drugima dan, ali kada je reč o Nadalu, više mu prija kada je sunčano i kad je dan.

BONUS VIDEO: Sergej gleda Novakov meč u Rimu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare