Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Španski teniser Karlos Alkaraz kaže da nije baš lako uklopiti privatni i profesionalni karijerni put.

Alkaraz je u intervjuu za Vog pričao o različitim temama, a jedna od njih je i zabavljanje i intimni život.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je komplikovano kad nikad niste u istom mestu. Teško je naći osobu koja će deliti stvari sa vama ako ste uvek u drugom kraju planete“, rekao je Alkaraz i rekao da nema devojku već 18 meseci.

Priznao je i da zbog ovog i drugih izazova sa kojima se suočava ide kod psihologa u poslednje vreme. To je isto radio i Rodžer Federer u tinejdžerskim godinama.

Razlika je što je Alkaraz svoju porciju slave osetio još ranije nego Rodžer, ali i Novak Đoković i Rafael Nadal.

Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Supertalentovani Španac je već pobedio i Novaka i Rafu na masters turniru, osvojio je US open i sa samo 19 godina bio prvi na svetu.

„Ona, Izabel Balager mi je mnogo pomogla. Iz mog ugla gledanja ključno je da izađeš na teren smejući se i srećan. To ti mentalno pomaže. Za mene je to sve“, rekao je Alkaraz.

Možda neočekivano, ali imao je sličan problem sa motivacijom i ambicijom posle US opena 2022, slično kao i Novak 2016, kada je Srbin osvojio svoj prvi Rolan Garos i kompletirao kolekciju trofeja sa svakog od grend slemova.

Karlos Alkaraz; Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko)

„Imao sam jedan loš period nakon što sam osvojio US open i mislim da se desilo to da sam postigao ono što sam sanjao otkako sam bio klinac. Nesvesno, aspiracije su malo opale. Mislio sam, gde ću sada“, otkrio je Alkaraz.

Novak Đoković je u Australiji uzeo trofej, izjednačio je grend slem rekord Rafaela Nadala sa 22 titule sa najvećih turnira, a Alkaraz dotle ima još mnogo rada i truda.

„Ono što su njih trojica, Rafa, Rodžer i Novak uradili je skoro nemoguće. Mislim da kad osvojite prvi grend slem, shvatite koliko je komplikovano. Ja ću nastaviti da želim da mi se san ostvaruje, iako se to već desilo“, objasnio je Alkaraz.

BONUS VIDEO: Novak Đoković, slikanje sa peharom izjava za medije i druženje sa navijačima dan posle velike pobede

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar