Taj 6. novembar je crvenim slovima podebljan u notesima svih ljubitelja tenisa. Tada će biti odlučeno ko će biti novi (ili stari) vladar planete.

Karlos Alkaraz je od Novaka Đokovića preuzeo i mantru da verbalizuje svoje ciljeve i da se ne plaši da kaže sve što misli i što namerava da uradi.

PROČITAJTE JOŠ

Ta iskrenost je učinila da u tenisu nema previše tajni, barem ne kada su u pitanju ciljevi igrača. Alkaraz je nekoliko puta istakao da mu je cilj da završi godinu na prvom mestu ATP liste i zbog toga se pojavio na turniru u Pekingu (serija 500). Ipak, propustio je šansu da se dodatno približi Đokoviću jer je u polufinalu bolji od njega bio Janik Siner sa 7:6(4), 6:1. Italijanski teniser je pravi kriptonit Španca, pa iako mu sa Top 10 ne ide sjajno (10-23), protiv Alkaraza ima čak 4-3 u međusobnom skoru.

To nije poljuljalo Alkaraza koji želi da u Šangaju na mastersu i u Bazelu na turniru iz serije 500 dodatno istopi prednost Đokovića.

„Nastavljam da jurim Novaka Đokovića na prvom mestu svetske liste. Cilj je da mu se što više približim“, nema nikakvu dilemu Alkaraz.

Karlos Alkaraz
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong)

Španac je slobodan u prvom kolu turnira u Šangaju, a zatim će na megdan boljem iz duela Boržeša i Barera.

„U drugom setu me nigde nije bilo, psihološki sam pao, a osećao sam i lakši problem sa butinom. Vučem tu povredu još od US Opena. Jedno je sigurno, u Šangaju ću morati bolje da igram“, rekao je Španac.

Ipak, taj problem koji ga prati već neko vreme ne vidi kao presudan faktor, uostalom zbog toga je propustio i Dejvis kup u Valensiji.

„Nije ništa mnogo ozbiljno. Problem postoji, ali ne utiče na moju igru. Mislim da sam 100 odsto fizički spreman.“

Karlos Alkaraz i Janik Siner
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong)

Ipak, nije štedeo ni pohvale na računa Sinera koji ima 4-3 u međusobnom skoru.

„Veoma je kompletan igrač, skoro sve radi sjajno, svakim udarcem te gura do limita. Moraš perfektno da igraš svaki udarac ako želiš da osvojiš poen. Snažne lopte vraća još snažnije. Njegov ritern je fantastičan, odlično servira i vrhunski se kreće. Zaista je teško pronaći način da se on pobedi.“

Najveći problem za sada u duelima sa Sinerom je što ne uspeva da realizuje brejk lopte. Uspeva to u svega 26,7 odsto, odnosno 19 puta iz 71 pokušaja. To je očigledan psihički problem koji Španac pokušava da reši za duele sa potencijalno najvećim rivalom u karijeri.

BONUS VIDEO Novak Đoković o Karlosu Alkarazu i njegovom uspehu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar