Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Karlos Alkaraz se nije baš dobro proveo na Australijan openu, pošto je u četvrtfinalu poražen od Aleksandera Zvereva sa 3:1 u setovima, ali se već okrenuo novim izazovima.

Mladi Španac je počeo da trenira i da se sprema za turnire na šljaci u februaru, koje je igrao i prethodnih sezona.

Trenutno drugi reket sveta će najverovatnije igrati na turnirima u Rio de Žaneiru i Buenos Ajresu. Turnir u Argentini igra se od 12. do 18. februara, a u Riju nedelju dana kasnije.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je prenela španska „Marka“, Alkaraz će na tim turnirima u svom boksu imati i trenera Huana Karlosa Ferera, koji je propustio Australijan open zbog operacija kolena.

Ferero je voema bitan za Alkaraza tokom mečeva, jer često komuniciraju i dogovoraju taktiku, a njegov izostanak u Australiji se i te kako osetio.

Poslednji meč na šljaci Karlitos je odigrao 22. jula prošle godine, na Hopman kupu u Nici protiv Borne Ćorića.

Popularni Karlitos će braniti titulu u Buenos Ajresu i finale iz Rija, a to mu je veoma bitno i zbog potere za Novakom Đokovićem na ATP listi.

Srpski teniser trenutno ima 9.855 poena, dok je Alkaraz na 9.255. Novaku će u februaru biti obirsani bodovi iz Dubaija, gde je prošle godine stigao do polufinala, jer ove sezone tamo neće igrati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar