Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Sevenrin Luti, bivši trener Rodžera Federera, neće više raditi sa Holgerom Runeom, zvanično je saopštila majka danskog tenisera.

Saradnja Runea i Lutija potrajala je manje od dva meseca, a Holger je umesto njega doveo zemljaka Keneta Karlsena.

„Samo želim da kažem da Luti više nije Holgerov trener. Od sada će sa njim raditi samo Boris Beker i Kenet. Od toga ne treba praviti veliku stvar, ali je jasno da saradnja sa Severinom u ovom trenutku nije moguća. Za njega je nemoguće da u ovom delu godine bude u kontinuitetu sa Holgerom, što je njemu potrebno“, rekla je danskim novinarima Aneke Rune, Holgerova majka, koja inače ima veliki uticaj na njegovu karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:

Rune je na Australijan openu doživeo debakl, pošto je već u drugom kolu poražen od Artura Kazoa sa 3:1.

Zbog toga je Rune odlučio da promeni nešto u trenerskom štabu, a i Luti nije neko ko stalno može da bude sa njim i da ga prati na svim turnirima, što mu je očigledno potrebno.

Ovaj prekid saradnje je i te kako neočekivan, pošto je i Boris Beker, takođe Runeov trener, nedavno pričao kako je dobro da Holger u stručnom štabu ima i Lutija.

Takođe, Aneke Rune je bila posebno zadovoljna, kada je njen sin ozvaničio saradnju sa bivšim trenerom Rodžera Federera. Luti je bio Federerov trener od 2007. do 2022. godine.

„Severin je hteo da uzme godinu dana odmora, ali se predomislio zbog Holgerovog poziva. To je najbolji dokaz koliko ceni njegov talenat“, pričala je Aneke pre dva meseca.

Holger Rune Foto:EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Međutim, sada je tu novo lice. Karlsen ima 50 godina, najbolji rejting je imao na 1993. na 41. poziciji.

„Holger je već u nekoliko kratkih perioda radio sa Kenetom kada je bio junior. Dobro se poznaju i veoma je važno da prošire saradnju. O Karlsenu kao treneru smo razmišljali u decembru, sa njim i Borisom, Holger će dobiti stabilnost i razvoj“, istakla je Aneke.

Rune ove nedelje igra u Monpeljeu, a od ove sezone ima velika očekivanja. On je ne tako davno poručio da će Novaka najlakše poslati u penziju ukoliko ga uvere da ima boljih od njega.

„Da, potpuno se slažem. Moram da se složim i slažem se. Ali činjenica je da je Novak osvojio tri od četiri grend slema ove godine. Tako da ne možemo da kažemo da ga nema jer ga treba pobediti ne samo jednom, već svaki put. Pokušaću da ga pobedim svaki put, jer ako nastavi da osvaja ove velike turnire, zašto bih stao?“, rekao je Rune pred kraj prošle sezone.

Zaustavio se za trenutak, a onda je progovorila ta percepcija „mi – on“.

„Mislim, neće stati dok ga ne pobedimo, što pre podignemo nivo, pre ćemo preuzeti. Zapravo mi se sviđa što je Novak još uvek tu, jer znate, za nas mlade igrače je važno da stvarno vidite šta je stvarni svet na neki način, šta je prava stvar, znate. Ako nikada ne doživite Rodžera, Rafu ili Novaka, mislim da bi nam nešto nedostajalo i mislim da je Novak drži izuzetno visok standard koji je nama od pomoći“, završio je Rune, a ovim rečima je zapravo pokazao koliko ceni Đokovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar