Foto: EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Biće ozbiljna opasnost za sve najbolje tenisere u periodu koji nam predstoji.

Španski teniser Karlos Alkaraz opisao je kako je uspeo da se domogne titule na mastersu u Madridu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u četvrtfinalu eliminisao Rafaela Nadala u tri seta, u polufinalu je bio bolji od Novaka Đokovića, da bi u finalu rutinski „počistio“ Aleksandra Zvereva sa 6:3, 6:1.

„Osećaj je sjajan što znam da mogu da pobedim ove igrače. Pobedio sam dvojicu najboljih u istoriji, a onda i Zvereva, trećeg tenisera sveta. On je odličan igrač. Rekao bih da je ovo najbolja nedelja mog života“, opisao je Alkaraz posle trijumfa.

Karlos već ima titulu sa mastersa u Majamiju, ali mu tamo konkurencija nije bila žestoka kao u Madridu.

„Imam 19 godina, što mislim da je ključ da mogu da igram duge i teške mečeve zaredom. Osećam se fizički izvanredno“, dodao je Alkaraz.

A koliko se dobro oseća, pokazuje i to da Zverevu nije dopustio nijednu brejk loptu. Sve vreme dok je odrastao, pomagalo mu je da dotle dođe gledajući Rafaela Nadala.

„Gledanje Rafe kako podiže ovaj trofej mi je davalo mnogo snage da naporno radim za ovaj trenutak. Veliki za mene, pošto je ovo prvi turnir koji sam gledao, pa je zato dizanje ovog trofeja posebno emotivno“, kaže Alkaraz.

Postao je drugi najmlađi vlasnik masters titule, pošto je upravo Nadal sa 18 godina osvojio Monte Karlo.

Podsećamo, Alkaraz se tokom meča sa Nadalom povredio, izvrnuo je zglob i propustiće masters u Rimu koji je u toku ove nedelje.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Gael Monfis odigrali ludi poen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar