Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Dugogodišnji teniski trener Rik Mejsi kaže da je Karlos Alkaraz generacijski talenat.

Čovek koji je radio sa Serenom Vilijams, Venus Vilijams, Marijom Šarapovom, Dženifer Kaprijati i Endijem Rodikom veruje da Alkarazu nema ravnog.

PROČITAJTE JOŠ:

U istoriji tenisa ga stavlja ispred svih po brzini kretanja, oduševljen je Alkarazovim drop-šotom.

Španac je osvojio u nedelju drugi masters, na turniru u Madridu, gde je postao prvi koji je pobedio i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na istom turniru na šljaci.

„Vidim ga kao kombinaciju Andrea Agasija, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Podseća me na Agasija tehnički. A ako treba da igra strpljivo kao Rafa, igraće“, objašnjava Mejsi.

Đoković, Federer i Nadal slove za još uvek neprikosnovenu generaciju igrača. Između sebe imaju čak 61 Grend slem titulu od 2003. do danas.

„Njegove ruke su kao pamuk. Ima tu sirovu snagu, ali su mu ruke veoma mekane. To znači da kad igra voleje, može da upije snagu. Ne boji se ni da priđe mreži. Nikad nisam video nekog toliko kompletnog. Ovaj dečko tek iznutra pokazuje šta sve ima, a uz to je i skroman“, nastavlja Mejsi o Alkarazu.

Karlos je zaista u Madridu pokazao da ima kvalitet i potencijal za Top 10, ali je verovatno preuranjeno da se već sad kaže – može da bude najbolji u istoriji.

„Ovaj dečko može da bude najveći teniser svih vremena. Može da ima 10, 12 Grend slemova do 24. rođendana. Ako se ne bude povređivao može da osvaja na svim povredama. Biće ranjiv kad neko ima jak servis. Niko nije nepobediv, biće tu uspona i padova, ali kad se sve podvuče, ovaj je kompletan paket. Mentalno, kako je odgajan, radna etika, to kako ceni sve što ima. Imam veoma dobar osećaj… Mislim da će promeniti čitavu igru i svi će gledati njegov stav. Njegova igra će tenis odvesti na novi nivo“, podvukao je Mejsi.

Podsećamo, Alkaraz je u finalu Madrida pobedio Aleksandra Zvereva sa 6:3 i 6:1, a Novaka i Nadala je pobeđivao u po tri seta polufinala i četvrtfinala.

BONUS VIDEO: Novak slavio protiv Alkaraza u Nadalovom maniru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare