Karlos Alkaraz
Foto: Joly Victor/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Došao je u Pariz sa željom da napadne prvo mesto ATP liste. Vratio se kući tri dana kasnije sa izuzetno malom šansom da završi godinu na vrhu sveta.

Roman Safjulin je već u drugom kolu mastersa u Parizu ispratio Alkaraza verovatno pravo za Torino gde će se od 12. novembra igrati Završni turnir.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to ne znači da je Alkaraz prestao da sanja. To je sasvim sigurno pohvalno, ali je upitno da li bi trebalo da baš u ovakvom trenutku govori o svim teniskim snovima.

„Voleo bih da oborim rekord u broju nedelja na broju 1“, rekao je Alkaraz za jedan italijanski list. U ovom trenutku Novak Đoković ima garantovanih 399 sedmica na vrhu sveta, dok je Alkaraz tek na 36.

Nema dilemu da to može da uradi.

„Sve može biti nadmašeno. Ne postoje nemoguće stvari u sportu. Pre ili kasnije naići će neko ko će oboriti rekorde. Đoković, Nadal i Federer su mnogo promenili tenis, imati njih za uzore je pozitivno za svakoga. Najteže će biti oboriti Nadalov rekord od 14 titula na Rolan Garosu“.

Ono što posebno raduje sve Novakove navijače što o Srbinu uvek govori sa mnogo poštovanja.

„Želeo bih da i ja mogu da igram sa 36 godina kao on, da budem fizički spremniji od tenisera koji imaju 24 ili 25 godina. Novak je zaista neverovatan“.

Ima 20 godina, dva grend slema i po sopstvenom priznanju mnogo prostora za napredak.

„Sada sam na 70-75 odsto potencijala. Još ću napredovati“.

O jednoj stvari neprestano misli.

„Polufinale Rolan Garosa. Stalno ga imam na umu“

Olimpijske igre bi mogao da zaigra u dublu sa najvećim španskim igračem ikada.

„Voleo bih igram pored Rafaela Nadala. To mi je san. Nadam se da ćemo obojica biti spremni dotle. Uvek sam želeo da se takmičim na Olimpijskim igrama“.

Postavili su mu pitanje da li bi izabrao da osvoji turnir u Torinu ili da završi godinu kao prvi.

„Ako moram da biram, onda masters, ali najviše bih voleo oboje, jer ta dva uspeha idu ruku pod ruku. Ako budem imao dobar rezultat u Torinu, imam šanse za povratak na prvo mesto ATP liste. Prošle godine nisam igrao zbog povrede i zato sada želim veliki uspeh“.

Ne zaboravlja situaciju sa Vimbldona.

„Trijumf na Vimbldonu je promenio moj život sa sportskog aspekta. Čak i za one koji ništa ne znaju o tenisu, ovaj turnir je najvažniji. Međutim, kao osoba uvek sam isti, jasno mi je kojim putem treba da idem, kakav želim da budem“.

Progovorio je i o rivalstvu sa Janikom Sinerom, njima se predviđa da će sledećih 10 godina biti teniske uzdanice.

„Janik je u stanju da nametne neverovatno brz tempo. Osvojiti poen protiv njega danas je veoma komplikovana stvar. Ima fantastičan forhend, isti bekhend, svi njegovi udarci su perfektni. Jedan je od najkompletnijih tenisera današnjice“.

BONUS VIDEO Trening set Đokovića i Alkaraza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare