Foto: Screenshot / Youtube

Novak Đoković se našao na ogromnom udaru zbog incidenta koji je izazvao na US Openu, a koji je kao rezultat doneo njegovu diskvalifikaciju.

Ništa što je u vezi sa srpskim teniserom ne može da prođe mirno, kada je u pitanju anglosaksonsko tržište, već tradicionalno neprijateljski raspoloženo prema njemu.

PROČITAJTE JOŠ

Zato je Novak bio meta kritika, iako se izvinio za svoj postupak – slučajno pogađanje linijske sudije lopticom.

Nije to prvi put na teniskom terenu da neko bude pogođen lopticom. Po Novakovom postupku stizala su podsećanja na slične događaje, a jedan je posebno zanimljiv i dogodio se 2006. godine na Australijan openu.

Rodžer Federer je, iznerviran, ispalio lopticu pravo u dečaka koji je sakupljao loptice, ali je to tada propraćeno kao „simpatičan momenat“.

Godinama kasnije, Hit Džejmison, tada dečak, a sada preduzetnik u Australiji, oglasio se i poslao javno pitanje…

„Prošlo je 14 godina, Rodžere, da li je vreme za izvinjenje?“, naveo je Džejmison.

On je opisao i tok događaja.

„Hteo je da uradi trik-udarac i pogodio me je u „loptice“. Dobacio mi je da moram da budem spreman za to i nasmejao se…“, istakao je Džejmison.

Đoković je sve uradio odmah. Izvinio se, pokajao, priznao šta je uradio, nije se smejao, niti naišao na razumevanje. Diskvalifikovan je, novčano kažnjen i sada kritikovan.

Potom je apelovao i na svoje navijače da ne vređaju linijsku sudiju koja se strovalila na tlo i ukazivala da je ozbiljno povređena. Da je bilo drugačije, Novak možda ne bi bio diskvalifikovan.

Kao što nije ni Federer pre 14 godina jer je Hit reagovao kako je reagovao, prihvatajući „šalu“ igrača, što je učinio i ceo „cenjeni publikum“.

Ako je dosad i bilo dileme, više ih nema. Aršini su zaista drugačiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare