Kakav meč, kakva ludnica. U Njujorku su ostali dugo posle ponoći da bi pratili meč koji predstavlja buduće rivalstvo svetskog tenisa, a sve detalje mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.

Najiščekivanije četvtrfinale donelo je pravi spektakl, a na kraju je slavio Karlos Alkaraz protiv Janika Sinera sa 6:3, 6:7(7), 6:7(0), 7:5, 6:3 i plasirao se u polufinale US Opena.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je ovo drugi najduži meč u istoriji US Opena jer su pre tačno 30 godina Štefan Edberg igrali pet sati i 26 minuta, dok su SIner i Alkaraz zaustavili sat na pet sati i 18 minuta.

Prvi set je Karlos Alkaraz osvojio neočekivano lako i stigao do 6:3 tako što je napravio čak tri brejka na servis gemove Janika Sinera.

U drugom setu Siner propustio brejk prednosti, kasnije je Karlos Alkaraz propustio čak tri set lopte, te se ušlo u taj-brejk.

U njemu je nakon lude drame u kojoj je Siner propustio dve, a Alkaraz jednu set loptu na kraju slavio Italijan.

Treći set je dobio sličan scenario, a malo je falilo da Alkaraz osvoji set kada je napravio brejk za 6:5. Ipak, Siner se odmah vraća, a onda u taj-brejku razbija Španca sa 7:0.

Četvrti set je bio posebna priča kada je uspeo Siner da napravi brejk sa nulom za 4:3 delovalo je da će sve biti uskoro gotovo. Kasnije je spasao jednu brejk loptu, a onda je propustio meč loptu.

Španac se tada podigao i napravio još jedan brejk.

Tako smo i stigli do ludog petog seta.

Prvi je brejk napravio Siner. Ipak, već u sledećem gemu je odgovorio Alkaraz istom merom.

Delovalo je da će se i ovaj susret završiti nakon taj-brejka u petom setu, ali je Alkaraz napravio brejk, iskoristio je pad koncentracije Sinera koji je loptu zakucao u mrežu, te je stigao do prednosti.

Španski as će u polufinalu igrati sa Frensisom Tijafoom koji je možda i neočekivano lako slavio protiv Andreja Rubljova 7:6(3), 7:6(0), 6:4. Drugi polufinalni par čine Kasper Rud i Karen Hačanov.

BONUS VIDEO Neverovatan „raspad“ Karlosa Alkaraza

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Siner - Alkaraz 3:6, 7:6 (7), 7:6 (0), 5:7, 3:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar