Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Janik Siner, teniser iz Italije i osvajač US Opena, odluku o žalbi Svetske antidoping agencije moraće da čeka još neko vreme, a poznat je i konačan rok kada bi cela situacija, ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolnosti, morala da bude razrešena.

Prvobitna odluka o tome da Siner ne bude suspendovan doneta je od strane Međunarodne agencije za integritet tenisa 19. avgusta, kada je počeo da teče rok od 21 dana za žalbu.

PROČITAJTE JOŠ...

Tokom te tri nedelje pravo na žalbu imala je Svetska antidoping agencija (WADA), ali i Nacionalna antidoping agencija Italije (NADO).

Kada je u ponoć između 9. i 10. septembra istekao taj rok, započeo je novi „prozor“ po kom pravo na žalbu ima samo WADA.

Iako je iz ove organizacije saopšteno su dobili dokumentaciju prošle nedelje, pravila na sajtu WADA nedvosmisleno potvrđuju da je krajnji rok zapravo 30. septembar u ponoć.

Naime, prema članu 13.2.3.5 pravilnika WADA, u odeljku pod nazivom „Žalba“, kada je u pitanju žalba na odluke vezane za slučajeve dopinga, ova organizacija ima dodatan rok od 21 dana po isteku prvobitnog roka koji je važio za ostale agencije (u ovom slučaju NADO) da se žali na presudu, ili 21 dan od prijema kompletnog dosijea određenog slučaja – koji god da je kasniji od ova dva datuma.

A kako je kompletna dokumetacija primljena pre 9. septembra, jasno je da će Siner konačnu odluku da li je i definitivno uspeo da se izvuče, ili ga očekuje novi period neizvesnosti, dobiti u rano jutro 1. oktobra.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare