Jana Fet
Jana Fet; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Bila je odlično raspoložena, a kako i ne bi bila kada je upravo ostvarila jedan svoj san. Dobila je najteži mogući zadatak, ali je i te kako pokazala zube.

Grafika: Slađana Đermanović

Teži zadatak Jana Fet ne samo da nije mogla da dobije ne na turniru, nego ni u čitavom 21. veku. Upravo protiv nje je Iga Švjontek slavila sa 6:0, 6:3 i tako upisala rekordnu 36 pobedu u nizu. Ostavila je tako iza sebe Venus Vilijams koja je imala 35, te Serenu koja je stala na 34 pobede.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Jana nije bila razočarana jer je ostvarila jedan veliki san. Zaigrala je na Centralnom terenu, doživela da joj publika aplaudira i da je bodri, uspela je da po prvi put zaigra u glavnom žrebu Vimbldona.

„Bio je odličan osećaj izaći na Centralni teren Vimbldona, to mi je bio san od kada sam bila mala, pa sam uživala u svakom trenutku.“

Otkrila je za strane medije neposredno pre našeg razgovora da je saznala na Instagramu da će igrati protiv Švjontek u prvom kolu.

„(Smeh) Ma da, tako sam saznala. Nije mi bilo previše drago na početku, ali su počele neke fore na tu temu celu nedelju jer šta ćeš drugo (smeh). Bilo je zabavno uglavnom“, poručila je Fet za Nova.rs.

Pojasnila je i o čemu je razmišljala kada je konačno izašla na travu.

„Čim sam izašla, odmah mi je izašao osmeh na lice, svi su aplaudirali, bila je odlična atmosfera i bila sam veoma srećna. Bila sam malo nervozna, ali ni približno koliko sam očekivala da ću biti. Uživala sam od početka do kraja susreta.“

Iga Švjontek, Jana Fet
Iga Švjontek, Jana Fet; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

U drugom setu je malo nedostajalo da dođe i do 4:1 protiv Poljakinje i da joj barem uzme jedan set, ipak Iga je uspela da pronađe dodatnu brzinu u tim momentima i da nastavi nestvarni niz.

„Iskreno mislim da nisam igrala svoju najbolju igru, ali je i ona tome doprinela pošto igra odlično. Malo sam se stisnula na početku, pa je to bio jedan od uticaja. Sve u svemu je bilo dobro, pogotovo u drugom setu kada sam se malo opustila i videla šta bi trebalo da radim i šta može da se uradi da dobijem nekoliko gemova. Uglavnom sam zadovoljna.“

Preostalo joj je jedino da zaigra na US Openu. Bio je ovo njen treći grend slem u karijeri u glavnom žrebu, iako je gotovo redovno igrala kvalifikacije.

„Meni je Vimbldon uvek bio najdraži zbog trave, a i ambijent je odličan. Osećaš se kao da si na drugom svetu. Rolan Garos jer ne volim previše, bolje da ne pričam (smeh), ali grend slem je slem. Volim da igram na Australijan openu i ljudi i atmosfera su super.“

Jednom prilikom je poručila da bi volela da uđe u modnu industriju.

„Definitivno bih volela da radim nešto u vezi sa modom, ako finansijski bude moguće. To sigurno.“

Jana Fet
Jana Fet; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Samouvereno veruje da će sve biti još bolje.

„Prvi cilj mi je da uđem u 200, a oduvek je cilj da se vratim u Top 100. Mislim da sam dosta napredovala mentalno i dosta sam zrelija, srećna sam i stvari idu u dobrom smeru, samo je neophodno da uživam na terenu.“

Igrači su tokom trajanja trećeg grend slema u sezoni obično smešteni u kućama u blizini teniskog kompleksa, što je još jedna specifičnost samog turnira. Objasnila je i Fet kako je provodila vreme.

„Ovde sam sa prijateljicom koja mi je pomagala na terenu Arina Radionova i zajedno smo u kući kod prijatelja, pa smo uglavnom bili zajedno i sa još par stranaca. Dobra sam sa našim devojkama, ali pogotovo na Vimbldonu svi spavaju na drugim mestima tako da niko neće pozvati: Hoćemo li na večeru? (smeh“, završila je Fet.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Ovako je Đoković savladao Kvona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar