Nik Kirjos Foto: REUTERS/Matthew Childs

Australijski teniser Nik Kirjos kaže da prilično ležerno shvata svoj pristup profesionalnoj karijeri.

Kirjos je u podkastu kod poznatog jutjubera Logana Pola kazao da je imao svoju šansu da se domogne grend slem trofeja prošle godine kada je Novak Đoković osvojio Vimbldon u četiri seta.

PROČITAJTE JOŠ:

Nik je tada do finala prošao pošto se Rafael Nadal povukao zbog povrede, ali je Australijanac u svakom slučaju igrao veoma dobro.

Što zvuči neverovatno s obzirom na to kako kaže da pristupa svojoj teniskoj svakodnevici.

„Rekao bih da sam ja verovatno najneprofesionalniji teniser. Ne zagrevam se pre mečeva, nemam trenera i slično. To je sve što sam znao od kada sam imao sedam godina. Prošle godine je bila odlična šansa da stignem u finale i postignem stvari koje ostaju zauvek“, rekao je Kirjos.

Ispričao je istom prilikom i da bi se verovatno povukao na bar godinu ili dve, da je pobedio Novaka u finalu, a dobro je krenuo i dobio je jedan set.

„Mislim da mogu da osvojim grend slem. Na Vimbldonu sam bio tu, na dva seta od titule. Osvojio sam prvi set, a onda sam rekao ‘to je to’, posle čega nisam ostao u momentu, a on se potpuno pribrao“, objasnio je Kirjos svoju kardinalnu grešku.

„Stvarno mislim da sam mogao da osvojim, to je uvrnuto, ali ne čak ni za mene, nego za sve ostale, čak i za ‘hejtere’. Konačno bih mogao da se odmorim. Mogao bih samo da odem kući i da spavam u svom krevetu, da se ne nosim sa svim tim s***ima“, kazao je Kirjos.

BONUS VIDEO: Džim Kurijer se spušta zip lajnom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar