Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Doktor Peter Asembergs, koji je od Novaka Đokovića primio donaciju za pomoć bolnicama u Bergamu i Milanu, kaže da je u prvo vreme bio šokiran kada je video kakva pomoć je u pitanju.

Mediji u Italiji pominju da se radi čak o uplati od milion evra, ali doktora Asembergsa nije oduševio samo humanitarni prilog, već pre svega reči koje mu je tom prilikom uputio najbolji teniser sveta, a koje prenose brojni italijanski mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

Asembergs, koji je šef saniteta za zapadnu oblast Bergama, rekao je da je Đoković uplatio sredstva za bolnice Treviljo-Kravađo i Romano di Lombardija, koje su pretrpane pacijentima.

„Moram da priznam, u prvom trenutku sam bio šokiran. Da, to je pravi izraz za ono kada mi je prvi teniser sveta, na moje pitanje da li želimo da objavimo koliko nam je dao, rekao: ‘ Iskreno, meni uopšte nije bitno hoćete li to objaviti ili ne, ne mora da se zna da sam uopšte dao, a kamoli koliko. Osim, ako smatrate da objavljivanje takve informacije može da podigne svest i kod drugih potencijalnih donatora, da urade što i ja“, rekao mu je Đoković.

Novak je oduvek bio veoma voljen u Italiji. Cela zemlja je pozdravila njegov velikodušan gest, i sve to posebno cene, jer ni u Srbiji situacija nije nimalo laka. Poznato je da su Novak i njegova supruga Jelena pre toga takođe donirali milion evra za pomoć Srbiji tokom pandemije koronavirusa.

Čini se da je Novakova pomoć upućena na pravo mesto jer su pokrajina Lombardija i grad Bergamo u posebno teškoj situaciji.

Tamo je do sada obolelo više od 65.000 ljudi, dok je preminulo preko 12.000 lica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Svi komentari (0)