Foto: Tanjug/AP Photo/Bruna Prado)

U noći između ponedeljka i utorka održan je žreb za Indijan Vels.

Karlos Alkaraz, drugi teniser sveta i prvi nosilac na turniru, imao je mnogo sreće. Praktično do četvrtfinala neće naići ni na jednu minu, a čak su i potencijalni protivnici u četvrtfinalu i polufinalu lakši nego oni sa druge strane žreba.

PROČITAJTE JOŠ

Alkaraz napada titulu u Indijan Velsu jer mu je to jedini način da prestigne Novaka Đokovića na ATP listi. Da bi se tu i održao biće mu neophodno i da odbrani titulu kasnije na turniru u Majamiju.

Slobodan je u prvom kolu, a onda igra protiv Brendona Holta koji je dobio vajld kard ili kvalifikanta. U trećem kolu će verovatno igrati protiv Talona Grikspura, a u četvrtfinalu bi potencijalno mogao da za izazivača ima Džeka Drejpera, Endija Marija ili Pabla Karenja Bustu.

Tek u polufinalu bi mogao da ima pravi derbi i to protiv veovatno Huberta Hurkača, Feliksa Ože-Alijasima, Holgera Runea ili Janika Sinera, koji mu je najveći rival u ovoj generaciji. To automatski znači da je drugi deo žreba paklen i to zaista jeste slučaj.

Foto: EPA-EFE/Frabeland Charles Mallari

Danil Medvedev, igrač u najboljoj formi na turu sa tri titule zaredom, igraće u drugom kolu protiv Džona Iznera ili Brendona Nakašime. Zatim ga čeka verovatno Botik van de Zandšulp, a onda u četvrtfinalu Aleksander Zverev ili Kasper Rud. U polufinalu bi mogao da odmeri snage sa Stefanosom Cicipasom.

Zanimljivo da se Gael Monfis vraća na ATP tur, a iskoristio je zaštićeni renking da se nađe u žrebu. U prvom kolu će odmeriti snage sa Džordanom Tompsonom, a već u drugom kolu bi mogao da igra protiv Grka.

Filip Krajinović dobio je nezgodan zadatak na samom startu. Iako ne igra protiv nekog od nosilaca, ipak igra protiv Mekenzija Mekdonalda. Amerikanac se nalazi u promenljivoj formi, Miomir Kecmanović ga dobro poznaje tokom turnira u mlađim kategorijama, a ove sezone je Mekdonald skrenuo pažnju na sebe kada je na Australijan openu izbacio Rafaela Nadala, tada aktuelnog šampiona turnira.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kecmanović je slobodan u prvom kolu kao nosilac, a u drugom ga verovatno očekuje Stan Vavrinka koji će igrati protiv kvalifikanta u prvom.

Laslo Đere u prvom kolu igra protiv Oskara Otea, što ne bi trebalo da predstavlja preterano težak zadatak, ali ga već u drugom čeka Karen Hačanov.Kvalifikacije za Indijan Vels su počele i u njima igra Dušan Lajović, kome je nedostajalo jedno mesto da uđe u glavni žreb.

BONUS VIDEO Kecmanović izgubio u finalu Delrej Biča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare