Foto: EPA-EFE/ANDRE PICHETTEFoto: EPA-EFE/ANDRE PICHETTE

Kirjos se opet "samouništio" i nije mogao da iskontroliše bes.

Poljski teniser Hubert Hurkač plasirao se u polufinale turnira u Montrealu, savladavši Nika Kirjosa sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Hurkač, deseti teniser sveta, pobedio je Kirjosa, 37. na ATP listi, posle sat i 49 minuta igre sa 7:6 (4), 6:7 (5) i 6:1.

U prva dva seta igrači su bili sigurni na svom servisu, pa su se oba seta rešavala u taj-brejku. Jedine brejk lopte u prvom setu Kirjos je propustio u petom gemu, a Hurkač u osmom.

Drugi set je bio znatno uzbudljiviji i prvo je Kirjos propustio tri brejk šanse, pre nego je Hurkač izjednačio na 1:1, da bi onda Hubi ispustio dve, pa opet spasao dve do 2:2.

Pošto brejkova opet nije bilo, još jednom je 13. gem odneo prevagu, ali ovog puta na stranu Australijanca.

Foto: EPA-EFE/ANDRE PICHETTE

Hurkač je tokom meča rešio da iskoristi Đokovićevu „foru“ i ode na pauzu u toalet i presvlačenje. Nik se tada iznervirao, počeo je da psuje, a Amazon Prajm se kao jedan od emitera morao izvinjavati svojim gledaocima u dva navrata.

Kirjos je imao primedbu na pauzu protivnika dužu od pet minuta, pošto se Hurkač vratio otprilike posle osam i očito poremetio ritam Australijancu.

Poslednji set Hurkač je rešio mnogo lakše nego prvi u meču, pa je prekinut Kirjosov niz od devet pobeda.

Brejkovima u drugom i šestom gemu stigao je Hurkač do pobede, pa će u polufinalu igrati protiv Kaspera Ruda koji je savladao Feliksa Ože-Alijasima sa 6:1, 6:2.

BONUS VIDEO: Blam srpskog komentatora na RTS kakav se retko viđa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram