Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Hubert Hurkač, poljski teniser dočekao je priliku da se bori za titulu na masters turniru u Majamiju i svestan je da je to zato što odsustvuju najbolji teniseri planete.

Pošto mlađa generacija igrača još nije potpuno konstantna, oni iskusniji, Novak Đoković i Rafael Nadal pre svih i dalje osvajaju većinu trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znao sam da Novak, Rafa, Dominik (Tim) i Rodžer (Federer) neće da igraju ovde i znalo se da će neki od mlađih tenisera dobiti ovde priliku da odigra bolje i stigne daleko. Očito, pokušavao sam da radim na svojoj igri tako da ovde pokažem najbolji tenis i srećom, sad sam u finalu“, rekao je Hurkač na konferenciji posle polufinalnog meča.

On je do finala Majamija stigao pobedama nad Kudlom, Šapovalovim, Raonićem, Cicipasom i Rubljovim, pa je jasno da mu put do finala nije bio nimalo lak.

U finalu 37. tenisera planete čeka talentovani Italijan Janik Siner koji je imao znatno lakši put na kom je pobeđivao Gastona, Hačanova, Rusuvuorija, Bublika i Bautistu Aguta pre finala.

„Mislim da je sjajno za Poljsku imati Igu Švjontek, Lukaša Kubota, koji je osvajao grend slemove u dublovima i to što sam tu ja. Nadam se da ćemo inspirisati neke klince da počnu da igraju tenis“, kaže Hurkač.

„Valjda će ih pogurati naši rezultati, da vide kako je moguće doći dovde, na ovakvim turnirima i da je moguće stići do završnica“, dodaje Poljak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar