Srđan Đoković
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića govorio je o uspesima svog sina i velikom rivalu Rodžeru Federeru.

PROČITAJTE JOŠ

On se osvrnuo da uprkos činjenici da je oborio Federerov rekor, svetski mediji ne pokatuju dovoljno poštovanja prema Novaku.

„Očito da nemaju baš najbolje mišljenje o nama i da im stalno nešto smetamo. Pravo da vam kažem, ni ja ne želim da budem deo tog njihovog sveta. Nešto mi se čini da je taj njihov svet izvitoperen“, rekao je Srđan u ostovanju na televiziji K1.

On je istakao da stranim medijima smetaju i njegove izjave, ali da on ne namerava da promeni retoriku.

„Pa baš mi nešto žao što im ne prijaju. Govorim samo istinu, to što njima ne prija, šta da radim? Oni ga toliko blate, toliko pričaju ogavne stvari o njemu da je to prosto neverovatno. Nikad više neće imati takvog šampiona.

Jedna od zanimljivijih stvari na koju se Srđan osvrnuo jeste i činjenica da za razliku od Novaka on nije u stanju da ostane smiren tokom mečeva pa ih u poslednje vreme i ne gleda.

„Ono najbolje od mene i moje supruge je on uzeo. Od mene srčanost i hrabrost, a od mame mirnoću i staloženost. On kad naiđe na zid, on stane pa razmisli, a ja udaram glavom dok ne padnem u nesvest. Zato više ne gledam njegove mečeve. Sad sam finale Australijan opena, gledao možda par minuta. Šta radim? Blejim okolo. Samo čekam da se završi set, pa da mi jave. Dijana gleda, žene su jače od nas“ objasnioj Đoković.

Neizbežna tema je bio i Rodžer Federer čiji je rekord Novak nedavno oborio.

„Pre jedno 15 godina je on napao mog sina dok je on bio još mlad sa 18-19 godina, znao je da dolazi neko ko će biti bolji od njega. Rekao sam tad da je on veliki šampion, u to vreme najbolji, ali koliko je veliki šampion, isto toliko nije dobar čovek“, zaključio je Srđan Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare