Novak Đoković, Novak Djoković, Rolan Garos, tenis
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Novak Đoković iz dana u dan piše tenisku istoriju, pa su i hrvatski mediji odali priznanje najboljem na svetu.

Srpski as je osvojio svoj drugi Rolan Garos i 19. grend slem trofej, pa se na večnoj listi primakao najvećim rivalima Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

Đoković je na odličnom putu i da ih pretekne, možda već ove godine, i da uz Olimpijske igre u Tokiju kompletira Zlatni slem, što niko pre njega nije učinio.

PROČITAJTE JOŠ

Zato pohvale stižu sa svih strana, pa i iz komšiluka, jer je hrvatski portal „Telesport“ objavio tekst pod nazivom „Partibrejker – Đoković na putu do statusa Najvećeg ikad“.

„Bila je to lepa romantična večera sve dok nije došao On. Sad već pri njenom kraju Rodžer Federer i Rafael Nadal sedeli su siti, uz čašu crnog vina su sebi dali oduška i počeli zaneseno da pričaju o tome kako nikad niko nije igrao tenis kao njih dvojica. Bilo je to tamo negde još na kraju 2008. godine koju je obeležila ona romantična drama u finalu Vimbldona“, piše hrvatski portal.

Ističe i se i Federerova gracioznost, odnosno da je na teren dolazio u sakou, ali i trenutak kad im je Đoković pokvario sve planove.

„I onda ti dođe On. Kao da u romantičnu dramu odjednom ubacite zlikovca. Ili kao da je došao na tu imaginarnu večericu, naglo uzeo stolicu i seo za sto, dunuo i ugasio svećicu te postao strašno drzak: ‘Momci, stići ću vas, pazite šta vam kažem’, govori dok ga ova dvojica posmatraju kao da je previše popio“, navodi se u pomenutom tekstu.

Dalje se piše o Noletovom sportskom bezobrazluku i neverovatnoj količini samopouzdanja, zbog čega mu rivali ništa ne mogu.

„Novak Đoković živi za dan kad će po broju osvojenih grend slemova prestići Federera i Nadala. Često o tome javno priča, iskren je po tom pitanju, a posebno mi je neverovatno da može da se nosi s takvim pritiskom koji očito sam sebi nabija, pa i da nije izgoreo u toj možda pomalo i nezdravoj opsednutosti. Kako se čovek naprosto ne umori od dokazivanja. Ako Nole nešto obožava, onda je to ono kad mu kažete da nešto ne može ili neće učiniti. Sluša to gotovo celu svoju karijeru i uglavnom je dokazivao suprotno“, navodi se, između ostalog, u tekstu hrvatskog portala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare