Foto: REUTERS/Susana Vera, Vesna Lalić/Nova.rs

Novak Đoković se oglasio po pitanju ekoloških protesta širom Srbije, a njegova objava na društvenim mrežama privukla je pažnju i u komšiluku.

Najbolji teniser današnjice je ovog ponedeljka započeo 350. nedelju na vrhu svetske rang liste, a u centru pažnje hrvatskih medija našao se zbog ekološke borbe.

Đoković je posle objave fotografija podrške protestima u Srbiji, izdao saopštenje u kojem navodi da neće odustati od borbe za pravdu i istinu. Građani širom naše zemlje su u subotu drugi put protestovali u Beogradu i drugim gradovima, a Novak je iste večeri rekao šta misli o očuvanju prirode.

Nedugo zatim se našao na udaru provladinih tabloida, tačnije na meti se našla majka njegove supruge Jelene, Vera, zbog privatnih poslova vezanih za izgradnju malih hidroelektrana.

PROČITAJTE JOŠ

„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka reč o ‘zdravlju’ je suvišna. Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji“, napisao je Nole na društvenim mrežama, a to je preneo i jutarnji.hr, pod naslovom „U Srbiji se događa nešto nezamislivo: Junak nacije preko noći postao meta Vučićevog režima „.

Hrvatski portal je dodao i kako su mediji bliski Aleksandru Vučiću ignorisali mišljenje idola Srbije, a zatim s velikim zakašnjenjem pokušali da relativizuju njegovu poruku.

„Čujem komentare – što se jedan sportista ‘meša tamo gde mu nije mesto’, ali ja sam čovek pre nego sto sam sportista ili bilo šta drugo“, prenosi „Jutarnji list“ i deo Novakovog saopštenja.

Đoković je „utabao stazu“, a njom su krenuli brojni sportisti, pa su tako poruke podrške protestima protiv Rio Tinta poslali Milica Mandić, svetska i olimpijska šampionka Jovana Preković, zatim Sonja Vasić, Nemanja Nedović…

Podsećamo, širom Srbije poslednje dve subote organizovani su masovni protesti zbog Zakona o eksproprijaciji i Rio Tinta, a 4. decembra blokirane su sve veće saobraćajnice. Nastavak protesta najavljen je za narednu subotu, 11. decembar.

BONUS VIDEO Novak Đoković poklanja kačket dečaku posle meča sa Rubljovim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare